Reuters
Reuters

Gavi > Bellingham, Camavinga, Musiala, Gvardiol: Nakon Kopa Trofeja, mladi Španjolac osvojio i nagradu Golden Boy

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 07:40

Mladi Barcelonin veznjak u kratkom je periodu zaradio dvije nagrade za najboljeg mladog igrača svijeta.

Nakon što je u ponedjeljak dobio Kopa Trofej za najboljeg mladog igrača Europe po izboru France Footballa, španjolski reprezentativac Gavi sada je dobio i 'prestižniju' nagradu Golden boy koju dodjeljuje talijanski Tuttosport, za najboljeg mladog igrača svijeta.

"Želio bih se zahvaliti Tuttosportu, mojoj familiji koja je uvijek bila uz mene, Barceloni i suigračima bez kojih ne bih mogao osvojiti ovaj trofej. Velika mi je čast osvojiti ovu nagradu, koju sanja svaki mladi igrač", rekao je 18-godišnji Španjolac koji je tako naslijedio svojeg klupskog i reprezentativnog suigrača Pedrija koji je prošle sezone osvojio ovu prestižnu nagradu.

Kao i kod FF-ovog izbora, prije proglašenja pobjednika bilo je dosta polemike treba li ovu nagradu dobiti Gavi ili mladi Englez Jude Bellingham. Igrač Borussije Dortmund na kraju je završio četvrti u izboru France Footballa, a ostao je i među četiri najbolja u Tuttosportovom izboru za Golden Boya, zajedno s Realovim Eduardom Camavingom te Bayernovim Jamalom Musialom. Podsjetimo, u uži krug od 20 najboljih mladih igrača svijeta ušao je i naš Joško Gvardiol...

Nakon dvije nagrade u manje od tjedan dana, čini se da dileme nema - Gavi je najbolji mladi igrač svijeta.

Gavi je debitirao za prvu momčad Barcelone 2021. sa 17 godina. Za sada je upisao 47 nastupa, a zabio dva pogotka za katalonskog diva. Također, postao je najmlađi igrač koji je zaigrao za reprezentaciju Španjolske, debitirao je a 17 godina i 62 dana, a onda je, postao i najmlađi strijelac Furije sa 17 godina i 304 dana.

Za sada je upisao 12 nastupa za reprezentaciju Španjolske, a njegov se nastup, dakako, očekuje i na predstojećem Svjetskom prvenstvu. (nr)


Tagovi

GaviGolden Boy

Ostale Vijesti