Gattusovo pomlađivanje: Veznjak Vatrenih, napadač od 60 milijuna eura i bivši igrač Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 13:15

Gattuso je jedno pojačanje dogovorio, a druga dva su u procesu pregovora.

Nogometaši Napolija osvajanjem kupa osigurali su plasman u Europsku ligu iduće sezone. Kako bi ostvarili što bolji plasman u tom natjecanju te kako bi se vratili u Ligu prvaka već su sada krenuli u dovođenje pojačanja za jesen, a poprilično očito i u proces pomlađivanja momčadi.

Napadačka linija više nije u najboljim godinama, Dries Mertens je u svibnju napunio 33 godine, Callejon i dvije godine stariji Fernando Llorente su na izlaznim vratima, dok je veznjak u najboljim godinama, ali je njegova sudbina na jugu Čizme pod velikim upitnikom.

Već smo ranije pisali kako je transfer Victora Osimhena iz Lillea dogovorena stvar. Nigerijski golgeter prošao je i liječnički pregled, ivijestio je ranije L'Equipe, a sada Fabrizio Romano, novinarski transfer guru, donosi kako će talijanski velikan za njegove usluge isplatiti 60 milijuna eura. S obzirom da je riječ o velikom potencijalu koji ima tek 21 godinu, mogli bi smo reći da su uhvatili jako dobru cijenu.

Međutim, neće tu stati.

Isti izvor tvrdi kako su Napolitanci trenutno u pregovorima s Jeremiem Bogom, krilnim napadačem Sassuola koji je prošao omladinsku školu Chelseaja. Štoviše, Boga je bio jedan od najvećih talenata londonskog kluba, ali je prije dvije godine odlučio karijeru nastaviti u Serie A jer je bio svjestan da će teško doći do minutaže na Stamford Bridgeu.

Danas 23-godišnji napadač rodom iz Marseillea, ali koji nastupa za Obalu Bjelokosti, ove je sezone u 34 nastupa za vrlo zanimljivu momčad Roberta De Zerbija upisao 11 golova i četiri asistencije. Iako Romano ne navodi koliko bi ga Napoli trebao platiti, cijena za njega prema Transfermarktu trenutno iznosi 16 milijuna eura.

Pregovori su u tijeku, a to bi Gennaru Gattusu trebalo biti drugo pojačanje ovog ljeta, dok se kao treće ime posljednjih dana spominje hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić. Drugi najbolje ocijenjeni igrač ruske Premier lige u više navrata je skrenuo pažnju Napolijeve struke te su inicijalni kontakti, kako smo ranije prenijeli, izrazito pozitivni.

Ipak, transfer "Niksija" ovisi i o sudbini Allana koji će, iako nisu istog profila, navjerojatnije odrediti hoće li klub sa San Paola ići prema angažmanu veznjaka CSKA Moskve ili ne.

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Victor OsimhenJeremie Boga

Ostale Vijesti