REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Gasi se klub koji je prošlog ljeta kupio napadača iz HNL-a, sustigli ih financijski problemi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 12:42

Još u siječnju ih je napustio bivši mladi Vatreni

 Od ambicioznog projekta njemačkog niželigaškog nogometa do stečaja put je koji je prošao Türkgücü klub iz Munchena. Osnovali su ga imigranti 1975. godine, a nakon što su 2020. godine osigurali promociju u treću ligu imali su plan napredovati u 'cvajtu' do 2023. godine. Nakon što su u debitantskoj sezoni završili na 13. mjestu u idućima je bilo još gore. Promijenili su tri trenera, a nakon što su ostali bez financijera sustigao ih je bankrot.

Klub je objavio stečaj i prioćeno je igračima i zaposlenicima da više ne može nastaviti s natjecanjem u 3. njemačkoj ligi. Ostavit će to velike posljedice za natjecanje s obzirom da će se brisati sve utakmice koje su odigrali tijekom ove sezone. Primjerice Kaiserslautern i Braunschweig će ostati bez tri boda u utrci za 2. Bundesligu, a Saarbrücken bez šest.

Put prema bankrotu krenuo je još u siječnju, a klub je tada kažnjen s oduzimanjem devet bodova od strane saveza. Kazna je kasnije narasla na 11 bodova minusa, a klub se žalio na obje kazne. Žalbe su na kraju odbijene. 

„Bilo bi moguće nastaviti s igranjem samo kada bi stigla financijska injekcija od treće strane. Očekivani prihodi do kraja sezone ne mogu ni blizu pokriti tekuće troškove. Nažalost, unatoč intenzivnim naporima u posljednjih nekoliko tjedana nije pronađen novi investitor“, izjavio je izvršni direktor Max Kothny.

Budućnost kluba još uvijek je otvorena, a u narednim tjednima će se odlučiti hoće li i u kojoj ligi nastaviti u novu sezonu.

Da je klub u problemima bilo je jasno i ove zime kad ih je napustio nekadašnji mladi Vatreni Petar Slišković. On je u siječnju otišao u Wehen, klub koji se natječe u istom rangu, kao slobodan igrač.

Türkgücü je proteklog ljeta bio aktivan i u HNL-u kad su za 150 tisuća eura kupili Törlesa Knölla. Ovaj 24-godišnji napadač stigao je u Koprivnicu za vrijeme mandata Tomislava Stipića, a za Farmaceute je odigrao 40 utakmica, zabio devet golova i dva puta asistirao.


Tagovi

Slaven BelupoPetar SliškovićNjemačka 3. liga

Ostale Vijesti