Vjeran Zganec Rogulja
Vjeran Zganec Rogulja

Garcia zadovoljan bodom: Nahvalio igrače Varaždina, ali kritizirao stanje travnjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 17:26

Trener Istre bio je zadovoljan bodom.

 Nakon uzbudljive utakmice, ali bez zabijenih golova, Varaždin i Istra 1961 osvojili su po bod i time i dalje ostali u borbi za 3. i 4. mjesto koje će voditi u Europu. Nakon utakmice, trener Istre 1961 – Gonzalo Garcia – bio je zadovoljan osvojenim bodom, posebno kada se u obzir uzme kontekst utakmice.


 „Moramo biti zadovoljni s bodom, pogotovo zbog isključenja Iovua. U nekim trenucima mi smo bili bolji, u nekim Varaždin. Bila je lijepa utakmica, mislim da smo mogli zabiti, ali dobro je da smo sačuvali nulu“, rekao je Španjolac, pa dodao nekoliko lijepih riječi na račun današnjeg rivala:

„Varaždin ima jednu od najboljih veza i napada u ligi - Teklića, Brodića, Šegu, Drožđeka. Ne moraju kontrolirati igru da bi bili opasni, imaju jako dobre pojedince. Morate biti vrlo fokusirani protiv njih cijelu utakmicu.

Uoči utakmice Garcia je spomenuo stanje terena u Varaždinu.

„Mislim da ni ljudi iz Varaždina nisu zadovoljni terenom, ali neću više plakati o tome. Padala je i kiša, imamo što imamo“.

U sljedećem kolu, Istra 1961 dočekuje Dinamo na Aldo Drosini.

„Brzi su, agresivni, bit će teška utakmica, a za nas težak tjedan jer prvo imamo Dinamo, pa nas odmah čeka gostovanje kod Osijeka. Dolazi nešto drugačiji Dinamo od onog kojeg smo prije mjesec dana pobijedili, imaju i novog trenera pa će to biti veliki test za nas“, zaključio je Garcia.

Trener Varaždina Mario Kovačević o utakmici je rekao:

„Ostaje žal za pobjedom, prvih 20-25 minuta pritiskali smo dobro i iz toga se izrodio jedanaesterac koji je zbog par centimetara poništen. Istra je potom pokazala da zna igrati, ali i mi smo imali dosta situacija za kojima možemo žaliti“, kratko je prokomentirao i potom dodao:

„U drugom dijelu smo stvorili puno šansi, ali nismo nažalost zabili. Žao mi je zbog igrača i navijača koji su nas nosili da nismo zabili gol.“


(I.M.)



Tagovi

Mario KovačevićGonzalo GarciaNK VaraždinIstra 1961

Ostale Vijesti