NK Istra
NK Istra

Garcia: "Imali smo sreće i Majkića, najluđi završetak utakmice ikad"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 09:31

Zanimljive opaske su imali treneri Gorice i Istre 1961

Nogometaši Istre 1961 s minimalnih 1-0 pobijedili su Goricu pred svojim navijačima u utakmici 34. kola HNL-a te su ostali u igri za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.Pogodak za pobjedu Istre postigao je Ante Erceg iz kaznenog udarca u 33. minuti.

"Danas je bio najluđi završetak utakmice koji sam ikad doživio, moram to reći", rekao je Gonzalo Garcia nakon utakmice.

"Igrali smo fantastično prvo poluvrijeme u kojem smo zabili jedan gol, a mogli smo i još koji. U drugom smo dobro počeli, imali tri-četiri situacije koje smo mogli realizirati, doći do drugog gola, ali nismo i to je naša krivica. Gorica je počela igrati dobro, napravila dobre zamjene, dobro pritiskala, ubacivala u šesnaesterac... Majkić je imao dvije, tri čudesne obrane kojih se sad mogu sjetiti, možda ih je bilo i još."

O penalu:

"Situacija u zadnjoj minuti s tim penalom, mislim da je dobra odluka. A onda su još pucali po golu i pogodili prečku... Ne znam, zadnje dvije utakmice s Goricom su bile takve, jednom smo mi pogriješili, drugi put oni... Teško je nakon takvih utakmica trenerima i mogu razumjeti da se Sopić užasno osjeća, emocije su teške i igramo za velike stvari. Napeto, ali presretan sam zbog navijača koji su nas ostavili u igri u zadnjoj minuti. Baš smo bili u problemima", zaključio je García.

Gonzalo Garcia bio je u šoku nakon pobjede.

"Eto, opet jedna dramatična utakmica s Goricom. Teško je razumjeti što nam se događalo u drugom poluvremenu. U prvom dijelu smo igrali vrlo dobro, imali kontrolu, propustili par dobrih prilika, postigli gol. U drugom dijelu oni su krenuli na sve ili ništa, igrajući vrlo hrabro ali i riskantno. Imali smo 3-4 tranzicije koje smo morali riješiti i "ubiti" utakmicu. Kad to nismo uspjeli, ušla je u nas nervoza i grč te smo imali jako puno sreće da Gorica nije izjednačila. Majkić je bravurozno obranio barem četiri zicera, držao nas je žive", rekao Mi smo ove sezone prosuli dosta bodova i zbog manjka doze sreće, a sada nam se fortuna obilato nasmiješila. Znali smo da će s Goricom biti napeto. Moćni su u skoku i sve karte su bacili na to. Srećom imali smo sreće i Majkića..."



Tagovi

Željko SopićLovro MajkićGonzalo GarciaIstra 1961HNK Gorica

Ostale Vijesti