Melinda Kečan i Gonzalo Garcia / NK Istra 1961
Melinda Kečan i Gonzalo Garcia / NK Istra 1961

Garcia: “Fokus je na pobjedu, a ne rotacije, želimo biti peti, a ne osmi. Oproštaj? Ne znam…”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 14:39

Trener Istre 1961 usredotočen je samo na subotnji sraz s Koprivničanima, ali nije mogao izbjeći pitanje o svojoj budućnosti na klupi Puljana

Uoči posljednje ovosezonske utakmice na stadionu Aldo Drosina, protiv Slaven Belupa u subotu (16.30), pred novinare su u Puli sjeli trener Istre 1961 Gonzalo Garcia i igrač Slavko Blagojević (o njemu u posebnom tekstu).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći se bore za peto mjesto s Varaždinom, gosti imaju prelošu gol-razliku da bi računali na isto, ali žele dohvatiti barem ‘svoje’ sedmo mjesto.

“Za nas je ovo bila jako dobra sezona, kao i za njih, zato nas očekuje jedna kvalitetna i zanimljiva utakmica, kazao je u uvodu trener Garcia.

Hoće li biti više fokus na pobjedu ili na davanje šansi nekima koji su manje igrali?

“OK, ako ćemo rotirati, radit ćemo to tijekom utakmice, ali cilj nam je, naravno, pobijediti, kao i svaki put, to je naš mentalitet. Želimo otići na odmor zadovoljni, želimo zadržati trenutačnu petu poziciju, ne želimo završiti sedmi ili osmi. Dakle, moramo biti sigurni da to ostvarimo, vidjet ćemo s kojim igračima. Fokus je na pobjedu”, rezolutan je urugvajski Španjolac.

Očekujete li defenzivne Koprivničane, kao što su bili prošli put?

“Ne, jer sad su drugačije okolnosti. Očekujem da će momčad Slavena od početka pritisnuti, da će biti agresivni, braniti se i pokušati voditi igru, što im je prošli put i uspjelo jer su pobijedili na kraju. No, mi smo spremni na sve”.

Je li ovo možda oproštajna utakmica, za vas ili neke igrače, pitali su domaći novinari Garciju.

“Ne znam. Što se mene tiče, vidjet ćemo nakon utakmice, u sljedećim tjednima, a isto vrijedi i za igrače. SIguran sam da će mogi klubovi pokazati interes za njima, isto se događa u Lokomotivi ili Slaven Belupu. Možda će za neke biti oproštajna, a za neke i ne, u nogometu se nikad ne zna. Sad razmišljamo samo o ovoj važnoj utakmici, a ne o onome što će se dogoditi poslije”, poručio je Garcia. (nl)



Tagovi

Gonzalo GarciaIstra 1961Slaven BelupoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti