Reuters
Reuters

Gana nakon nevjerojatnog raspleta ostala bez drugog kruga, Egipat bez Salaha prošao s tri remija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 22:42

Čak četiri gola pala su u sudačkim nadoknadama.

Nakon što su senzacionalna Ekvatorska Gvineja i jedan od favorita turnira Nigerija u ranijem terminu izborili osminu finala, a domaćinu Obali Bjelokosti ostale tek teoretske šanse za prolaskom, Slonovi su nakon kasnijih utakmica ostali u igri za prolaz u drugi krug nakon nevjerojatnog spleta okolnosti. Domaćinima se treba poklopiti dosta toga da završe među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, između ostalog, Mozambik i Gana trebali su remizirati u utakmici koja je počela u 21 sat.

To se i dogodilo. Gana je vodila do 91. minute 2-0 pogocima Jordana Ayewua. Zanimljivo, legendarni napadač Crystal Palacea oba pogotka zabio je s bijele točke, prvi u 15. minuti, a drugi u 70. No, u sudačkoj nadoknadi Catamo je realizirao kazneni udarac, a onda i asistira Mandavi koji u 94. pogađa za 2-2. Ovim remijem Mozambik je ispao s natjecanja, a sada Ganu tek puka teorija drži u igri za osiguravanjem jedne od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, dok su se šanse Obale Bjelokosti malo poboljšale.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Drugo mjesto na kraju je pripalo Egiptu koji je u skupini odigrao tri remija. I ta je utakmica imala buran rasplet. Prvoplsirana (i sigurna) Zelenortska Republika povela je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Benchimola i s minimalnom prednosti otišla na odmor. Početkom nastavka u igru je ušao Trezeguet koji u 50. poentira za 1-1. Zlatna rezerva Trezeguet u 93. minuti asistirao je Mostafi Mohamedu za vodstvo Egipćana i prolaz dalje. No, u devetoj minuti sudačke nadoknade Teixeira je zabio za konačnih 2-2. Taj rezultat nije utjecao na Egipatov status budući da je Gana senzacionalno primila dva pogotka od autsajdera skupine i ostala na dva osvojena boda.

Egipat je inače utakmicu odigrao bez Mohameda Salaha koji se ozlijedio u sudačkoj nadoknadi druge utakmice protiv Gane (2-2).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Afrički kup nacijaGanaEgipatZelenortski Otoci

Ostale Vijesti