Galatasaray „na mišiće“ prošao Hajduk golovima iskusnih internacionalaca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 21:55

Vrlo zanimljiva utakmica na Turk Telekom Areni u konačnici je otišla na stranu domaćina.

Nogometaši splitskog Hajduka ispali su u trećem pretkolu Europske lige. Iako poprilično favoriziran, Galatasaray je bio „zreo“ za ispadanje večeras, ali čvršća igra u drugom poluvremenu osigurala je u konačnici pobjedu 2:0 golovima Younesa Belhande i Ryana Babela za prolaz u play-off EL.

Momci Harija Vukasa ušli su poprilično odvažno u ovaj susret te su upravo oni priredili prvih nekoliko prilika na utakmici. Prvo je Gyurcso odlično centrirao iz slobodnjaka kojeg je izborio Diamantakos, a Stanko Jurić glavom gađa preko gola.

Mađar je dobro surađivao i sa Čolinom nedugo nakon toga, ali nitko nije naletio na peterac nakon ubačaja mladog lijevog beka hrvatskog sastava. Treba dodati i priliku Jradija koji se okušao „škaricama“, ali bezuspješno.

Tek u drugoj polovici prvog poluvremena živnula je i momčad Fatiha Terima. Najopasnija je bila desetak minuta prije predaha kada je Feghouli pokrenuo kontru, Jakoliš zaspao, ali Vušković ispravio njegovu grešku te zajedničkim snagama s Posavcem spriječio zgoditak.

Drugo poluvrijeme je startalo poprilično atraktivno, gotovo „va banque“. Prvo je Diagne imao zicer na 15-ak metara udaljenosti od gola, ali njegovu namjeru prvo je spriječio Mujakić, a potom je iz ponovne šanse gađao preko grede.

Samo minutu kasnije Babel je imao stopostotnu priliku nakon ubačaja s desne strane, ali njegova lopta odlazi pored desne stative.

Odmah iz kontre velika prilika Splićana, Diamantakos je proigrao Caktaša, ali on promašuje čist zicer.

Treba spomenuti kako je Galati poništen gol Feghoulija zbog ofsajda Diagnea, a desetak minuta kasnije najveća prilika Splićana - Jurić odlično pronalazi Jaira na desnom krilu, Brazilac iz prve centrira Caktašu, a kapetan Hajduka promašuje najbolju priliku hrvatske momčadi, čiji udarac od poda odlazi preko grede.

U posljednjih 20 minuta turska momčad je pritisnula i potpuino preuzela inicijativu, Hajduk je tražio (polu)prilike iz kontre, ali ne da nisu uspjeli doći do gola nego su ga i primili. Netom što je ušao u igru Younes Belhanda je zabio gol nakon lijepe akcije i greške Hajdukove vezne linije, točnije ostavljanja potpuno samog marokanskog reprezentativca koji zabija za 1:0.

Pokušao je Vukas s posljednjim izmjenama, u igru su ušli Leon Kreković i Jani Atanasov u 84. minuti, ali dvije minute kasnije točku na i postavlja Ryan Babel. Marcao je odlično izigrao obranu „Bilih“ po splitskoj desno j strani, na petercu pronalazi nizozemskog krilnog napadača koji nema težak zadatak usmjeriti loptu u nečuvanu mrežu za konačnih 2:0.

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Younes BelhandaRyan Babel

Ostale Vijesti