Action Images via Reuters/Paul Childs/File Photo
Action Images via Reuters/Paul Childs/File Photo

Gaboncu je odzvonilo: Aubameyang izbačen iz prve momčadi, spominje se prelazak u Barcu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 20:51

32-godišnjak je izgubio kapetansku vrpcu, mjesto u prvih 11, i mjesto u svlaćionici

Svi koji prate nogomet u Engleskoj su sigurno primijetili kako je Aubameyang već dulje vrijeme na tankom ledu s Mikelom Artetom. 32-godišnji Gabonac, inače nezamjenjiv u redovima topnika otkako je obukao njihov dres napustivši Dortmund, od sutra bi mogao trajno preseliti na klupu. Tako je najavio trener Arsenala Mikel Arteta u najavi sutrašnje utakmice protiv Leedsa, jedne od rijetkih koja nije otkazana zbog rastućeg broja zaraženih koronavirusom.

No, izostanak Aubameyanga sa sutrašnjeg popisa nije jednokratna mjera španjolskog stručnjaka. Arteta je navodno bijesan na svog napadača jer je iskoristio put u Francusku kako bi se pobrinuo za svoju majku, no usput je i zakasnio s povratkom u London jer je ostao na tetoviranju. Takav nonšalantan pristup mu je oduzeo kapetansku traku, a čini se i mjesto u momčadi jer Daily Mail piše kako je Auba izbačen iz prve momčadi i neće trenirati s ekipom sve do iduće godine, kada se vrati s Afričkog kupa nacija.

Pošto taj veliki turnir traje gotovo mjesec dana, otvara se i pitanje transfera. Klubu je svakako interes zaraditi na igraču kojem će ugovor isteći 2023. godine. Ironično, prošle godine je produljio suradnju, a danas je persona non grata u svlačionici na Emiratima. Čini se da se svašta u njegovom odnosu s klubom promijenilo u posljednjoj godini dana rada.

Što se tiče možebitnog odlaska, navodno je zainteresiran Xavi koji bi s 32-godišnjakom privremeno našao ubojitog napadača, što je svakako ono što mu trenutno i najviše fali u rosteru.

Siječanj je blizu, a s njim i veliki zimski mercato u kojem će Gabonac vjerojatno biti jedno od zvučnijih pojačanja. Pitanje je samo gdje će završiti. Nakon ovakve kazne, teško da će ostati kod Artete.



Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangArsenalXavi HernandezBarcelona

Ostale Vijesti