Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Futsal Zmajevi nisu mogli protiv Španjolske, 'brazilski okršaj' pripao Gruziji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 19:19

Zaključen je prvi krug Futsal Eura.

S današnje dvije utakmice skupine D završen je prvo kolo Europskog prvenstva u Futsalu. U prvom susretu, između dvije države koje se geografski nalaze u Aziji, ali se natječu pod okriljem Uefe, debitant Gruzija je nakon preokreta svladala Azerbajdžan s 3:2. Ove dvije reprezentacije poznate su i po tome jer u svojim redovima imaju veliki broj naturaliziranih Brazilaca. Recimo, četiri od pet pogodaka na današnjoj utakmici zabili su upravo Brazilci.

Azerbajdžan je dobro otvorio susret i pogocima Vilele u 6. i 7. minuti, koji inače igra za španjolsku Palmu, stigao do prednosti od 2:0. No, Elisandro je brzo smanjio, ali je do poluvremenu, unatoč dominaciji Gruzije, Azerbajdžan zadržao prednost. Debitanti su u nastavku ipak stigli do preokreta i povijesne pobjede na europskoj smotri. Gruzijac Sebiskvaradze je u 27. zabio za izjednačenje, a Thales je u 32. zabio iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Fartakujev.

"Osjećaj je nevjerojatan, zabiti gol i pomoći Gruziji da dođe do prve pobjede na Euru ikada. Ne može bolje od ovoga. Za ovakve trenutke se mi igrači žrtvujemo. Trenutno sam u sedmom nebu", rekao je nakon utakmice strijelac prvog pogotka Gruzije Elisandro.

U drugoj utakmici dana Španjolska je očekivano svladala još jednog debitanta, reprezentaciju Bosne i Hercegovine s 5:1. Futsal Furiju su do prednosti dovela dva Raula, Gomez u 3. i Campos u 9., a BiH je u igru vratio napadač Vrgorca Josip Bošković. Do kraja poluvremena Sergio Lozano vratio je na dva razlike, a konačni rezultat postavio je kapetan Španjolske Carlos Ortiz dvama pogocima u drugom dijelu.

Očekivani rezultat, a BiH će prolaz u idući krug trebati tražiti u preostala dva kola, protiv Azerbajdžana i Gruzije.

Sutra je na rasporedu drugo kolo skupine A između Srbije i Ukrajine te Nizozemske i Portugala. Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Rusije u utorak (17:30) uz izravni prijenos na HRT-u 2.



Tagovi

Futsalšpanjolska futsal reprezentacijaFutsal Euro 2022

Ostale Vijesti