Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Futsal ludnica u finalu Kupa: Dva gola u zadnjoj minuti drugog produžetka, o pobjedniku odlučili šesterci

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 04.03.24. | 21:20

Futsal Pula obranila je titulu osvajača Kupa Hrvatske u malom nogometu. U finalu je nakon drame produžetaka i šesteraca stigla do svoje druge 'kante' u ovom natjecanju.

U polufinale Kupa plasirale su se četiri najbolje momčadi HMNL-a, koje se na prvenstvenoj ljestvici nalaze u svega tri boda razmaka. Futsal Pula u polufinalu je svladala Futsal Dinamo nakon boljeg raspucavanja šesterca, a na isti način Olmissum je svladao domaćina turnira Square. Svoj drugi naslov u Kupu, Pula je dohvatila pobijedivši Olmissum nakon - boljeg raspucavanja šesteraca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za razliku od ranijih faza natjecanja, finale se igrao na produžetke. Mreže su mirovale do posljednje minute, kada je Pula povela, a Olmissum praktički u posljednjim sekundama izjednačio. Šesterci su ušli u šestu seriju u kojoj su oba pucača pogodila gredu. No, udarac Pulinog Deana Moravca odbio se u gol...

Dvije polufinalne i finalna utakmica Kupa potvrdile su ono što smo već i ranije znali – najbolji domaći klubovi su nevjerojatno izjednačeni, a utakmice u ovom sportu mogu biti superzanimljive.

Prvo poluvrijeme finala bilo je, sukladno očekivanjima, vrlo čvrsto. Momčadi su igrale bez previše rizika, a u takvoj igri puno bliže pogotku bio je Olmissum. No, Pulin golman Florijan Cindrić, koji je zamijenio suspendiranog prvog vratara Pule Gozija, bio je nesavladiv. Ukrotio je vrlo dobre pokušaje Josipa Jurline, Iira Vanhe i Duje Kusture koji se čak dva puta našao oči u oči s Pulskim golmanom, ali potonji je oba puta završio kao pobjednik.

U završnu fazu poluvremena obje momčadi ušle su s pet prekršaja. Bilo je na obje strane nekoliko rubnih povlačenja, a najveća se dogodila u samoj završnici, kada se David Mataja izborio za udarac kojeg Vinko Rozga brani. Puležani su tražili šesterac zbog navodnog povlačenja Jurline, no, suci su ostali nijemi.

Futsal Pula na kraju je imala udarac više (15-14), no Olmissum je imao više udaraca u okvir gola (9-6).

Nastavak utakmice s prilikama su otvorila dva pivota, Mataja za Pulu i Sekulić za Olmissum.

Svoju najveću šansu u dotadašnjem dijelu utakmice Pula je imala početkom nastavka, Arthur Tchato našao se sam pred golom Omišana, no iz blizine je pogodio stativu, a iz odbijanca precizan nije bio niti Echeverry. Ubrzo je Grillo imao veliku priliku iskosa, tukao je snažno, ali je umjesto gola pogodio glavu Vinka Rozge.

Olmissum je do vodstva stigao u 33. minuti preko reprezentativne osovine Sekulić – Kustura. Pivot Olmissuma povukao je kontru, dodao do Kusture koji u padu prvi put na turniru matira Cindrića.

Olmissum je brzo zaradio peti akumulirani prekršaj, a Pula je nakon primljenog pogotka bacila sve karte u napad. To im se isplatilo vrlo brzo, i to na vrlo spretan način. Došlo je do nesporazuma u obrani Olmissuma, Bruno Žilić i Rozga nisu najbolje reagirali, a to je iskoristio Echeverry i zabio u praznu mrežu za poravnanje.

U samoj završnici dvoboja Pula je bila bliža pogotku, no, mreže se nisu tresle. Nakon dva izjednačena poluvremena, u prvom je dojam blago bio na strani Olmissuma, a u drugom na strani Pule, otišlo se u produžetak.

Omišani su u prvim produžecima pokušao s golmanom-igračem, držao je loptu, ali bez konkretnih prilika. Na istu taktiku Frane Despotović odlučio se i u nastavku, no prva prilika pripala je Puli, pucao je Manolo Bilić, a Omišane je spasila vratnica.

Zaista je nevjerojatno što su sve Puljani promašili u zadnjoj minuti. Prvo Tchato nije zabio iz blizine, potom je Manolo Bilić pogodio stativu, a Niko Vukmir iz blizine pucao preko gola. Olmissum je opasno visio, a onda je i popustio. U zadnjoj trećini posljednje minute, sijevnula je kontra Puljana, Echeverry je poslao dijagonalu do Tchata koji matira Rozgu i pogađa za prednost Puljana.

No, drami ovdje nije bio kraj, praktički u posljednjim sekundama Iiro Vanha zabija za blizine za novo raspucavanje šesteraca.

Josip Juretić je zabio pod prečku, a precizan je bio i Niko Vukmir. Snažno je pogodio i Sekulić za novu prednost Olmissuma, a na drugoj strani uzvraća Chus. U trećoj seriji mete su preciznim udarcem pogodili Kustura i Castillo, a u četvrtoj nisu griješili Žilić i Tchato. Josip Kolobarić pogodio je i peti udarac, ali Manolo Bilić nije popustio pritisku.

Prvi i jedini promašaj vidjeli smo u šestoj seriji. Jakov Hrstić pogodio je gredu, kao i Dean Moravac, samo što se lopta nakon udaraca igrača Pule odbila u mrežu.

OLMISSUM – STANOINVEST FUTSAL PULA 2:2 (0:0), pen. 5:6

Dvorana: SD Gospino polje, Dubrovnik

Gledatelja: 400

Prvi sudac: Vedran Babić Drugi sudac: Mislav Džeko Treći sudac: Mario Lulić Četvrti sudac: Mato Bajurin Delegat: Luka Klaić Kontrolor suđenja: Saša Tomić

OLMISSUM: Vinko Rozga, Duje Kustura, Josip Jurlina, Iiro Olavi Vanha, Antonio Sekulić, Nikola Čizmić, Duje Zemunik, Jakov Hrstić, Jeremy Bukovec, Bruno Žilić, Antonio Juretić, Josip Juretić, Josip Kolobarić, Richard Manuel Rejala Mendoza, trener: Frane Despotović

STANOINVEST FUTSAL PULA: Florijan Cindrić, Dean Moravac, Manuel Jesus Blazquez Pacheco, David Mataja, Niko Vukmir, Daniel Moravac, Danis Hrgota, Arthur Yann Tchaptchet Tchato, Fellipe Echavarria Echeverry, Joaquin Herrero Castro, Stefano Galešić, Manolo Bilić, Agustin Grillo Franco, Domagoj Šteko, trener: Alvaro Martinez Castillo

STRIJELCI: 1:0 Kustura (33′), 1:1 Echavarria (36′), 1:2 Arthur (50′), 2:2 Vanha (50′)

PENALI: A. Juretić – 1:0 Vukmir – 1:1 Sekulić – 2:1 Blazquez – 2:2 Kustura – 3:2 Grillo – 3:3 Žilić – 4:3 Arthur – 4:4 Kolobarić – 5:4 Bilić – 5:5 Hrstić – preko gola De. Moravac – 5:6

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Olmissum 10 (5+5) Stanoinvest Futsal Pula 9 (5+4)

ŽUTI KARTONI: Bukovec, J. Juretić, Žilić, Kustura (Olmissum), Grillo, De. Moravac, Šteko, Hrgota (Stanoinvest Futsal Pula)




Tagovi

FutsalfutsalHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kup

Ostale Vijesti