Fulham u finalu, utakmicu vrijednu 200 milijuna funti igrat će protiv Brentforda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 22:46

Još jedan jako zanimljiv nogometni dan na Otoku…

Početak utakmice bio je sve samo ne dosadan.

Gosti su poveli u 8. minuti nakon što je Nelson bio najviši u skoku poslije ubačaja iz kuta kojeg je izveo Ralls -0:1

Ipak, slavlje gostiju nije dugo trajalo.

Domaćin je izveo loptu s centra, započeli su svoj napad po desnoj strani odakle Reid ubacuje jednu nisku loptu u gostujući 16-erac, Kebano pravovremeno utrčava ispred svog čuvara i rutinski pogađa – 1:1

Iako je Fulham bio puno bolji u nastavku prvih 45 minuta, rezultat se do predaha nije mijenjao.

U nastavku – šok za domaćina.

Gosti su poveli već u 47. minuti, a strijelac je bio Tomlin. Dogodilo se to praktički ni iz čega, Vaulks je lansirao jednu loptu iz auta u gostujući 16-erac, prvi pokušaj brani Rodak, ali je na drugoj vratnici odlično reagirao strijelac Tomlin koji iz poluvoleja, u stilu Tomislava Ercega, lijepo zabija i dovodi goste u prednost – 1:2

U nastavku utakmice domaćin nije bio toliko dominantan kao u prvih 45 minuta, i jedni i drugi imali su svoje prilike, ali se rezultat u konačnici ipak nije mijenjao.

Ukupnim rezultatom 3:2 Fulham tako odlazi u finale doigravanja za ulazak u Premier ligu, a utakmicu na Wembleyju igrati će protiv Brentforda koji je jučer pobijedio Swansea rezultatom 3:1 čime su preokrenuli poraz iz prve utakmice (0:1).

Za kraj valja naglasiti kako će se utakmica odigrati u utorak, 4. kolovoza, a ta utakmica jedna je od najpoznatijih u svijetu nogometa budući da ju engleski mediji zovu „utakmicom vrijednom 200 milijuna funti“.

(foto: MATTHEW CHILDS - Action Images)

 


Tagovi

FulhamBrentfordCardiff Cityplayoff

Ostale Vijesti