Fulham opet izgubio, Assombalonga počeo isplaćivati uložene milijune

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.08.14. | 16:11

Ovoga vikenda igralo se 2. kolo engleskog Championshipa...

Dva od tri kluba koja su prošle sezone ispala iz Premierlige upisala su prve pobjede u drugoligaškoj konkurenciji. Norwich je s 3:0 isprašio vrlo dobri Watford, uz pogotke Johnsona, Grabbana i Tetteyja. Ipak, treba napomenuti da je domaćinu posao olakšao Watfordov branič Ekstrand koji je zaradio isključenje već u 3. minuti.

Uspješan je bio i Cardiff koji je s 3:1 svladao Huddersfield. Whittingham i Jones donijeli su u 28. i 35. minuti domaćinu dva gola prednosti, a tračak nade gostima pruža Wallace u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Ipak, u 56. minuti svojim drugim pogotkom sve dileme riješio je Kenwyne Jones.

I dok su Norwich i Cardiff slavili, Fulham je doživio neugodno iznenađenje. Momčad Felixa Magatha na svom terenu doživjela je i drugi poraz od inače skromnog Millwalla, za čije je minimalno slavlje još u 12. minuti pogodio Woolford.

Bolton i Nottingham odigrali su 2:2, a oba pogotka za goste zabio je Britt Assombalonga, sedam milijuna eura plaćeno pojačanje iz trećeligaša Peterborougha.

Vrijedi izdvojiti i premijernu pobjedu Leedsa s novim talijanskim gazdom. Premda pojačanja tijekom ljeta nisu zadovoljila navijače, ipak je Leeds došao do tri boda protiv Middlesbrougha. Za 1:0 u samom finišu dvoboja poentirao je napadač Billy Sharp, doveden nedavno na posudbu iz Southamptona.

Championship, rezultati 1. kola:

Leeds - Middlesbrough 1:0
Birmingham - Brighton 1:0
Blackpool - Blackburn 1:2
Bolton - Nottingham 2:2
Bournemouth - Brentford 1:0
Cardiff - Huddersfield 3:1
Charlton - Wigan 2:1
Fulham - Millwall 0:1
Norwich - Watford 3:0
Reading - Ipswich 1:0
Rotherham - Wolves 1:0
Sheffield Wed - Derby 0:0


Tagovi

Norwich CityCardiff CityFulhamLeeds UnitedBritt Assombalonga

Ostale Vijesti