Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Fućak zabio u debiju, Osijek otvorio pripreme pobjedom nad drugoligašem koji je namučio Dinamo

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.01.22. | 13:36

Oba pogotka pala u drugom dijelu.

Nogometaši Osijeka slavili su u prvoj pripremnoj utakmici pred nastavak sezone, s 2:0 protiv ambicioznog drugoligaša Bijelog Brda.

Nenad Bjelica momčad je postavio u sljedeću formaciju: Malenica - Bartolec, Škorić, Lončar, Cvijanović - Žaper, Brlek - Bohar, Mikolčić, Hiroš - Topčagić.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a Bjelica je u nastavku utakmice priliku dao drugim igračima, promijenio je formaciju u 3-5-2, a to je rezultiralo dvama pogocima Bijelo-plavih koji su na kraju osječkog prvoligaša doveli do prve pobjede u 2022. godini. Prvijenac u bijelo-plavom dresu zabio je nedavno pojačanje Kristijan Fučak u 64., a konačni rezultat postavio je branič Slavko Bralić u 86.

U prvom dijelu zbog ozljede je igru morao napustiti kapetan Mile Škorić.

Podsjetimo, Osijek je prvi dio sezone 1.HNL završio na trećem mjestu s jednakim brojem bodova kao Dinamo i Rijeka, a proljetni dio sezone Bijelo plavi otvaraju na Gradskom vrtu protiv Slaven Belupa.

Davor Javorovic/PIXSELLDavor Javorovic/PIXSELL

Bijelo Brdo bilo je vodeća momčad 2.HNL kada je krajem listopada u kupu dočekalo Dinamo u Kupu. Drugoligaš je namučio prvaka, imali su prednost od 2:1, a do 71. minute držali su 2:2. Tada je Mislav Oršić zabio spektakularan pogodak iz kornera i pokrenuo krizu Bjijelog Brda koje je 2021. u 2.HNL završilo s pet uzastopnih poraza, na devetom mjestu ljestvice s tek dva boda više od zone ispadanja.


Tagovi

OsijekBijelo BrdoBSK Bijelo BrdoNenad Bjelica

Ostale Vijesti