REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Frenkie goes to Liverpool: Lampard preuzeo Everton, može li ih spasiti od katastrofalnog rezultata?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 13:34

Slavni veznjak Chelsea se vraća na klupu premierligaša nakon bolnog otkaza u Londonu

Iako je Chelsea pod vodstvom Franka Lamparda bio tek polu-uštimana vojska skupih pojačanja i lokalnih talenata, bilo je jasno kako Lampard, kao neiskusan trener koji se tek uči raditi u najzahtjevnijim uvjetima, itekako talentiran za taj posao. Imao je Chelsea dobrih zamisli pod njegovim vodstvom, pogotovo kada govorimo o Tammyju Abrahamu i Callumu Hodson-Odojiu. Ipak, pritisak rezultata nakon tradicionalno rastrošnih prijelaznih rokova je natjerao Romana Abramovića da raskine suradnju s bivšim igračem koji je nosio onaj prvi, šampionski Chelsea.

Momčad je, kao što i znate preuzeo Thomas Tuchel, a Lampard je, nakon nekoliko mjeseci pauze, opet došao na svoje. Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora s nekoliko kandidata, uprava Toffiesa je odlučila da je Frank idealno rješenje za “ranjeni” Everton. Ponuda je stigla na stol u subotu, a danas je došla i potvrda. Frank Lampard je novi trener Evertona, ostaje u klubu do ljeta 2024. godine.

Odmah po potpisu ugovora, Lampard može komotno skinuti smješak s lica. Everton je u katastrofalnom stanju. Krenimo od očitog. Toffiesi su šesnaesti sa samo 19 bodova uz -11 gol-razliku. Kada se pogleda igrački roster Evertona, bez obzira na covid krizu i ozljede koje su ih zadesile, Toffiesi moraju bolje.

Kako je prenio Sky Sports, Everton je jedna od najlošijih momčadi kada su u pitanju visoki izlasci i pritisak prema protivničkim momčadima.

Tu je i problem prijelaznog roka koji samo što nije završio pa se postavlja pitanje koliko može Lampard s ovakvim rosterom koji je podjednako u obrani i vezi. Doucoure i Gomes su kvalitetni, no fali im netko tko će dobro povezati redove. Taj čovjek bi trebao biti Donny van de Beek, no nema još potvrde da će United zbilja posuditi Nizozemca.

Što se Lamparda tiče, uz propusnu obranu i nepotpnu vezu, Englez može najviše napraviti s igračima na psihološkoj razini. Nekoliko “šokova” i pokoja pobjeda trebali bi ih odmaknuti od “crvene zone” no tu je i Newcastle koji se žele što prije katapultirati iz zone ispadanja. Oni su itekako pojačali, a mjesta u prvoj ligi ima sa samo sedamnaest ekipa od ukuzpno 20.

Prevedeno, netko će ispasti, a pomisao Evertona u Champiosnhipu je sigurno noćna mora za sve ljude u i oko kluba.

Tamni oblaci nadvili su se nad Goodison Parkom, Lampard će s igračima itekako kisnuti.



Tagovi

Frank LampardEvertonChelseaDonny Van De Beek

Ostale Vijesti