REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann

Freiburg slomio Sandhausen u završnici za četvrtfinale Kupa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.02.23. | 19:51

Ne baš atraktivna utakmica osmine finala

Freiburg je svladao Sandhausen rezultatom 2:0 i prošao u četvrtfinale Njemačkog kupa.

Prvi gol vidjeli smo dek u 87. minuti i to - autogol. Hamadi Al Ghaddioui je zabio na svoju nesreću u vlastitu mrežu i tako donio prednost Freibrugu.

Da ne bi bilo da su im pobjedu 'poklonili', gosti su i sami zabili gol i povećali svoju prednost. Nils Petersen je volejem iz daljine loptu poslao u desne rašlje na oduševljenje gostujućih navjiača.

Prije toga je cijeli susret Freburg imao dominaciju i inicijativu. Posjed lopte bio je na njihovoj strani sa 69 posto, a imali su i 15 šuteva dok su domaćini imali osam. I jedni i drugi su po dva poslali prema meti, ali eto, Freiburgu je nešto i prošlo u mrežu protivnika. Bili su domaćini i dosta agresivni u želji za prolaskom. Upisali su čak 16 prekršaja, ali nije to bilo dovoljno za zaustavljanje gostiju koji su cijeli susret kombinirali i s 586 dodavanja, (više nego duplo više od domaća 263) stigli do konačne pobjede. Tijekom utorka još će dvoboj osmine finala odigrati Eintracht i Darmstadt, dok se u srijedu igraju utakmice Nuernberg - Fortuna Duesseldrof i Bochum - Borussia Dortmund. Ranije su četvrtfinale izborili Stuttgart (2:1 protiv Paderborna), Union Berlin (2:1 protiv Wolfsburga), Leipzig (3:1 protiv Hoffenheima) i Bayern (4:0 protiv Mainza). (eg)



Tagovi

DFBFreiburg

Ostale Vijesti