REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Freiburg iznenadio Borussiju, Brekalov Wolfsburg do preokreta u Berlinu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 17:29

Nesuđeni hrvatski reprezentativac zabio je u Furthu za bod svoje momčadi

Danas je odigrano već šest utakmica drugog kola njemačke Bundeslige, a do kraja danas očekuje nas još jedan susret njemačkog prvenstva, u kojem će snage odmjeriti Bayer iz Leverkusena i Borussia M’Gladbach.

Bochum je na domaćem terenu ugostio momčad Mainza i slavio s 2:0 pogotcima Geritta Holtmanna i Sebastiana Poltera za svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Prvi pogodak, koji je pao u 19. minuti, bio je genijalan, veličanstven. Holtmann je loptu suigrača primio na centru terena, izmiješao petoricu protivničkih igrača, probio se pred gol i loptu pospremio u Mainzovu mrežu. Pobjedu svoje momčadi klasičnim je pogotkom glavom potvrdio Polter u 56.

Vrhunski pogodak Holtmanna pogledajte OVDJE.

Pogodak Poltera pogledajte OVDJE.

Nakon što ih je u 1. kolu s 5:2 ispratila dortmundska Borussia, Eintracht Frankfurt kod kuće je dočekao Augsburg. Nijedan sastav nije uspio stići do zgoditka, završilo je 0:0 i svatko je dobio po bod.

A Borussia je gostovala kod Freiburga. Nije to bila utakmica kakvoj su se nadali, već u 6. minuti iz slobodnog iz je udarca genijalnim slobodnim udarcem načeo Vincenzo Grifo. Talijan je potegnuo s nekih 25 metara i vratar Gregor Kobel tu nije mogao ništa.

Pogodak Grifa pogledajte OVDJE.

Ronald Sallai povećao je prednost domaćina u 53. na 2:0, a jedini i u konačnici nedovoljan pogodak Borussije bio je autogol Freiburgova Yannika Keitela šest minuta kasnije.

Pogodak Sallaija pogledajte OVDJE.

Autogol Keitela pogledajte OVDJE.

Greuther Furth i Arminia Bielefeld podijelili su bodove. Gosti iz Bielefelda u prednost su stigli u 45. minuti golom Fabiana Klosa, da bi rezultat u 51. s bijele točke poravnao Branimir Hrgota. Nesuđeni hrvatski reprezentativac, koji je 2014. nakon sjajnih nastupa u M’Gladbachu odabrao švedsku nacionalnu vrstu, svojoj je momčadi tako donio bod.

Pogodak Klosa pogledajte OVDJE.

Pogodak Hrgote pogledajte OVDJE.

Hertha Berlin u posljednjoj je utakmici u 15:30 dočekala ekipu Wolfsburga. Josip Brekalo ušao je u 70. minuti, kada su Vukovi bili u zaostatku od jednog pogotka. Naime, za domaćine je s 11 metara u 60. pogodio Dodi Lukebakio.

Pogodak Lukebakija pogledajte OVDJE.

A onda – preokret. Prvo je Ridle Baku nakon hitre kontre Wolfsburga u 73. pogodio za 1:1, a onda Lukas Nmecha u 88. nakon gužve u kaznenom prostoru momčadi Marka Van Bommela donio sva tri boda.

Pogodak Bakua pogledajte OVDJE.

Pogodak Nmeche pogledajte OVDJE.


Bundesliga, rezultati 2. kola:

Bochum - Mainz 2:0

Eintracht Frankfurt - Augsburg 0:0

Freiburg - Borussia D. 2:1

Greuther Furth - Arminia Bielefeld 1:1

Hertha Berlin - Wolfsburg 1:2



Tagovi

BundesligaJosip BrekaloBranimir HrgotaWolfsburgBorussia DortmundFreiburgMainzEintracht FrankfurtAugsburgGreuther FurthArminia

Ostale Vijesti