Mark Smith-USA TODAY Sports
Mark Smith-USA TODAY Sports

Freddy Adu ostaje na tronu, Davies prebačen na treće mjesto: Hall se upisao u povijest MLS-a

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 11:15

Talentirani krilni napadač postao je drugi najmlađi debitant u povijesti lige

Iako je New York Red Bulls u noći sa subote na nedjelju upisao minimalan poraz na domaćem terenu od Chicaga, jedna stvar je ipak mogla navijače kluba iz Velike Jabuke razveseliti. Naime, u 81.minuti utakmice je u igru ušao Julian Hall koji je od danas drugi najmlađi debitant u povijesti MLS-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Hall je imao 15 godina i 190 dana kad je po prvi put zakoračio na teren u jednoj MLS utakmici.

Proći će još neko vrijeme prije nego li se s trona skine kultni lik po imenu Freddy Adu koji je svoj prvi nastupu u elitnom razredu nogometa u SAD-u ostvario s 14 godina i 306 dana. Adu danas ima 34 godine, ali karijeru je odlučio završiti prije dvije i pol godine u švedskom Österlen FF-u. O njegovoj se karijeri sve zna, nikada nije uspio ispuniti sva ona ogromna očekivanja američke javnosti, ali je u MLS-u skupio ukupno 133 nastupa, 19 pogodaka i 11 asistencija.

Hall je srebro skinuo s vrata Alphonsa Daviesa, današnjeg protimca Bayerna kojeg mnogi već sada smatraju najvećim kanadskim nogometašem u povijesti. Davies je za Vancouver debitirao 16. srpnja 2016.godine kad je imao samo 15 godina i 257 dana, da bi onda u siječnju 2019. preselio u redove njemačkog giganta za 14 milijuna eura.

Inače, Julian Zakrzewski Hall ima i poljsku putovnicu, a ugovorno je vezan za NY Red Bullse još tri godine. Aktualni U15 reprezentativac SAD-a je u igru ušao umjesto Brazilca Eliasa Manoela, ali do kraja utakmice nije uspio napraviti nešto konkretno čime bi pomogao svojoj momčadi da dođu barem do boda.

Od ostalih utakmica iz MLS-a koje su se odigrale u noći sa subote na nedjelju spomenimo kako je Inter Miami, bez Messija i Albe, odigrao 1-1 s NYFC-om, da je Charlotte Kristijana Kahline poražen rezultatom 2-1 kod NE Revolution te da je LA Galaxy odigrao 3-3 s Portland Timbersima u čijim je redovima svih 90 minuta odradio Dario Župarić. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSNew York Red Bulls

Ostale Vijesti