Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Francuzi žele mladog napadača Istre kojeg je svojevremeno masno platio Ajax

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.07.21. | 16:51

Nizozemski prvak za njegove je usluge prije tri godine izdvojio više od osam milijun eura

Nakon što je u klub stigao 19-godišnji Dion Drena Beljo, Istra 1961 mogla bi ostati bez napadača koji je prošle sezone na Drosini predstavljen kao veliko pojačanje.

Naime, kako javlja portal IstraSport, Hassanu Bandea povezuje se s francuskim prvoligašem Nantesom. U Ajaxu, koji je ga je prvotno do idućeg ljeta poslao na kaljenje u Pulu, reprezentativac Burkine Faso nije zadovoljio, iako su ga Nizozemci prije tri sezone kao 18-godišnjaka od belgijskog Lokerena kupili za više od osam milijuna eura.

Većih uspjeha nije imao ni u HNL-u, s Istrom se borio za ostanak, a jedini pogodak u 16 ligaških nastupa postigao je još krajem veljače protiv Gorice. Cilj Puljana očito je u novoj sezoni više prilika dati domaćim igračima, jer su uz Belju od hrvatskih imena stigli Robert Mišković, Frano Mlinar, Miroslav Iličić, Bernardo Matić i vratar Tony Macan, koji je odradio posudbu u obližnjem Uljaniku.

Bande je prema Transfermarktu s cifrom od 850 tisuća eura najvrjedniji igrač momčadi Gonzala Garcije, koju je nedavno napustila i klupska desetka Gedeon Guzina.




Tagovi

transferiLjetni prijelazni rokHassane BandeIstra 1961AjaxNantes

Ostale Vijesti