Francuski prvoligaš umalo doveo Ivanušeca, transfer propao radi otkaza trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.19. | 12:48

Ako netko zna prepoznat napadački potencijal kod igrača onda je to legendarni Vaha.

Ovaj 67-godišnjak nekada davno bio je fantastičan napadač, jedan od onih za koje se nekada isplatilo kupiti kartu, a kao trener jedan je od onih za koje znate da nikada neće odustati od svojih principa i da će u njegovoj momčadi uvijek iskočiti jedan pojedinac.

Tako je bilo u PSG-u, Obali Bjelokosti, Dinamu, Alžiru, a izgleda i u Nantesu. Prije nekoliko dana Vaha je napustio francuskog prvoligaša čiji je trener bio od kraja rujna 2018. godine, a sa Kanarincima je postigao poprilično dobar uspjeh.

Kao igrač Vaha je bio dio Nantesa od 1981. do 1986. godine te je već tada osigurao status jedne od klupskih legenda. Prošlu sezonu Nantes je završio na 12. mjestu iako su uz malu dozu sreće mogli biti i puno bolje plasirani. Zanimljivo je kako klubovi poput Nice, Riemsa i Nimesa, koji su bili raspoređeni od 7. do 9. mjesta, u konačnici imali negativnu gol razliku, dok je Vahina momčad sezonu završila na „nuli“ i gol razlikom 48:48.

Sigurno bi sezona bila i puno bolja da se nije dogodila jedna od najvećih tragedija posljednjih godina u svijetu nogometa kada je tragično preminuo napadač Nantesa Emiliano Sala. Argentinski napadač spremao se na put budući da je netom prije tragičnog događaja dogovorio sve sa engleskim Cardiffom, ali se njegov avion prilikom leta srušio što je duboko potreslo sve u Nantesu.

Vaha je u razgovoru za Sportske novosti izjavio kako je njegova meta u ovom prijelaznom roku bio i mladi veznjak Lokomotive, ali se nije uspio usuglasit oko ambicija kluba pa je rastanak bio neizbježan.

„Da, ja sam tog mladića primijetio na jednoj utakmici i vidio sam da je potencijal za visoku razinu i želio sam ga dovesti. Siguran sam da bi kod mene u godinu, dvije napredovao, uostalom, puno sam ja već mladih igrača izgradio. Pogotovo napadači, ili ofenzivni igrači, veznjaci, za njih uvijek imam specifičan način rada. Jer, i sam sam bio napadač i znam iz prve ruke što im treba“, rekao je popularni Vaha, te je dodao kako ne zna gdje je zapelo po pitanju transfera:

Ne znam i ne bih u to ulazio, ali to je samo jedan detalj koji oslikava tu razliku u mojim i klupskim razmišljanjima i koliko su slušali moje želje kada su transferi u pitanju“, zaključio je bivši trener Nantesa.

Ipak, nije dugo bio na burzi rada budući da je praktički odmah po odlasku iz Kanarinaca postao novi izbornik Maroka, reprezentacije koja se mnogima svidjela na posljednjem SP-u u Rusiji, usprkos činjenici da su grupnu fazu završili sa samo jednim bodom.

Ipak, Ivanušeca u Nantesu, barem u narednih šest mjeseci, nećemo gledati, a Vaha je radi svoje ustrajnosti još jednom pokazao kako se drži stare izreke Mahatme Gandhija koja govori „Život bez principa je brod bez kormilara“.

 
 

(foto:Pixsell)


Tagovi

Lokomotiva ZagrebNantesLuka IvanušecVahid Halilhodžić

Ostale Vijesti