Francuska (uz puno muke) izborila drugi krug, Peru se oprostio od osmine finala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 18:54

Peruanci unatoč dobrom nastupu i dalje bez boda.

Reprezentacija Francuske svladala je Peru s 1:0 i izborila drugi krug Svjetskog prvenstva, dok je Peru ostao bez osmine finala. Nakon dva kola Tricolori imaju šest bodova, Danska četiri, Australija jedan, a Peru nula te će u posljednjem kolu protiv Australije igrati za prestiž.

No, Peru niti u ovoj utakmici nije razočarao. Francuska je na kraju slavila pogotkom Kyliana Mbappea u prvom dijelu, a u nastavku utakmice Južnoamerikanci su bili bolja momčad na terenu. S druge strane, Francuska je izborila drugi krug iako nije nikoga impresionirala. U prvom su kolu Tricolori kasnim pogotkom svladali Australiju, a u drugom su uz dosta muke svladali Peru, također s minimalnom razlikom.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Francuzi su u razmaku od 12. do 14. minute stvorili tri dobre prigode, no Antoine Griezmann, Paul Pogba i Raphael Varane nisu pronašli put do mreže. Utakmica se potom primirila, a u 32. minuti Peru je imao veliku priliku za vodstvo, međutim, udarac Paola Guerrera iz blizine je obranio Hugo Lloris.

Svega dvije  minute kasnije pao je jedini pogodak na utakmici, Pogba je oduzeo loptu peruanskoj obrani, Girodu je pucao, a lopta se odbila do Mbappea koji iz blizine lagano pogađa za vodstvo svoje momčadi.

U nastavak utakmice Ricardo Gareca je ušao s dva nova igrača, Jeffersonom Farfanom i Andersonom Santamarijom te je Peru u drugom dijelu bio puno bliže pogotku od Francuske koja se potpuno povukla.

Južnoamerikanci su u drugom dijelu imali čak 63 posto loptu u svojim nogama, dvije dobre prigode no nisu uspjeli zabiti i oprostili su se od Svjetskog prvenstva već u drugom kolu.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti