REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Francuska rivijera: Nica pregazila Marseille s Ćaleta-Carom u Kupu, srećom bez incidenata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 22:57

Četvrtzavršnica najvećeg kup natjecanja na svijetu je imala posebnu težinu nakon velikih nereda u prvenstvu prošle jeseni.

Prošle godine, početkom sezone u Francuskoj, Nica i Marseille su se trebali sastati u sasvim običnom prvenstvenom susretu na Azurnoj obali. Igrao se tada u Francuskoj atraktivan nogomet, svijet se divio novoj zvijezdi lige Leu Messiju, i činilo se da ćemo gledati festival nogometa u ligi, koja je, po mišljenju mnogih, bila u stagnaciji.

Na kraju su nam nogometaši ostali dužni, i to direktno zbog ponašanja navijača. Utakmica Nice i Marseillea je prekinuta jer je netko od domaćih navijača bocom vode pogodio Payeta u glavu što je prekinulo utakmicu, izazvalo širokopojasne nerede koji su uostalom rezultairali i nekim višemjesečnim suspenzijama kod stručnog stožera Marseillea.

Danas, pet mjeseci od tih nemilih scena, napokon nogomet, i to onaj turnirski gdje u sklopu golemog nacionalnog kupa koji se prostire na nekoliko kontinenata, ekipe traže put prema finalu i eventualnom preotimanju barem jedne titule PSG-u. Nica i Marseille su pružili sjajnu partiju, slavili su domaćini s visokih 4:1. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car igrao je za goste do 86. minute.

Poveo je Marseille u 3. minuti. Bljesnula je kontra gostiju, a lopta stigla do Undera koji je raspalio prema golu. Lopta se odbila od Barda kojem se piše autogol za vodstvo Marseillea u ranoj fazi utakmice. Pogodak pogledajte OVDJE.

No, Nica je odlučila ovo dobiti, a već u desetoj minuti stižu do izjednačenja. Bila je to sjajna minijatura Gouirija koji je iskoristio odlično dodavanje Delorta u prostor. Jednim driblingom izbacio je dva stopera gostiju i pogodio vratarev bliži kut za 1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 29. minuti stvari su se skorz okrenule. Asistent je ponovno bio Delort, a strijelac ovog puta bio je Kluivert za 2:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Dobra igra Nice nastavila se i u drugom dijelu. U ranoj fazi drugog dijela spektakularan zgoditak zabio je Kluivert. Sin nizozemske legende namjestio se s ruba kaznenog prostora i raspalio u rašlje, a vratar je ostao nemoćan kod gola za 3:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Odličnu partiju koju su odigrali Delort i Kluivert nadopunjuju ponovno sjajnom suradnjom u 61. minuti. Nizozemac je ubacio s desne strane na drugu stativu, a tamo Delort iz prve pogađa suprotni kut za 4:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom Nica se pridružila Monacu koji je jučer svladao Ameins rezultatom 2:0 i Versaillesu koji je na jedanaesterce izbacio Bergerac.

Sutra je na rasporedu i posljednji dvoboj, sastaju se Nantes i Bastia!


Tagovi

NiceMarseillefrancuski kup

Ostale Vijesti