Union Berlin
Union Berlin

FOTO/VIDEO Union na pripremama: Bjelica i Juranović dijelili autograme, trening obilježila nova ozljeda povratnika

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 11:21

Hrvatski strateg održao je prvi otvoreni trening ove godine

Pred oko 400 navijača Union Berlin je odradio prvi otvoreni trening ove godine. Nenad Bjelica i njegove trupe s odličnim su raspoloženjem odradili trening na stadionu An der Alten Försterei.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Navijači su oduševljeno dočekali svoje miljenike, igrači, ali i treneri dijelili su autograme i odrađivali fotografiranja s okupljenima. Među njima, jasno, za našu javnost najzanimjljiviji su kadrovi u kojima trener Bjelica i Vatreni Josip Juranović s osmijehom odvajaju vrijeme za navijače. Što se samog treninga, pak, tiče - bilo je dobrih, ali i loših stvari.

Za početak, idemo s pozitivnima. Danilho Doekhi, koji nije bio dostupan momčadi više od dva mjeseca zbog ozljede, završio je velike dijelove momčadskog treninga, a individualno je odradio trčanje tijekom finalne utakmice. Branič bi mogao pojačati konkurenciju Diogom Leiteom i Robinom Knocheom u zadnjoj četvorci. Potonjeg u utorak nije bilo zbog bolesti, ali se dan kasnije vratio na travnjak, izvijestio je Berliner Zeitung.


Loša je vijest da je Rani Khedira zadbio novu ozljedu. Nakon duela s Alexom Králom, ostao ležati i ozlijeđen morao napustiti teren. Dokapetan je već propustio veliki dio prve polusezone zbog ozljede potkoljenice, a kada se vratio krajem listopada uspio je odraditi 63 minute u porazu od Stuttgarta 3-0, da bi u idućoj utakmici (poraz protiv Bremena 2-0) zaradio crveni karton zbog čega je imao tri utakmice suspenzije. Tek što se opet vratio, sada je stigla nova ozljeda zbog koje još nije jasno koliko će izostajati i hoće li biti spreman za natjecateljski početak nove godine s Freiburgom (13. siječnja, 15:30). Nakon treninga je morao na dodatne pretrage, a klub još nije javio kakvo je stanje s njegovom ozljedom.


Osim toga, u srijedu nije bilo Robina Gosensa, koji je zbog ozljede već propustio posljednje natjecateljske utakmice prošle godine u Bochumu i protiv Kölna, baš kao ni Sheralda Beckera. I dalje se uporno šuška o transferu napadača koji u aktualnoj sezoni Bundeslige nije zabio gol. Kako smo ranije izvijestili, Eintracht Frankfurt navodno je zainteresiran, pogotovo zato što je 21-godišnji Nigerijac Rafiu Durosinmi pao na liječničkom pregledu na početku nove godine.

Bjeličini će momci danas i sutra imati zatvoreni trening, a u subotu ih čeka probna utakmica s Arminiom Bielefeld od 15.30 sati. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nenad BjelicaJosip JuranovićUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti