Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

FOTO/VIDEO Dinamovci proslavili naslov pred 25 tisuća navijača na Trgu, Petković izviždan nakon zahvale Barišiću i Peras

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 21:00

Zagreb je gromoglasno proslavio Dinamove trofeje, kulminacija je bila na glavnom gradskom trgu, ali glavni igrači nisu zaboravili bivše čelnike

Pred 25 tisuća navijača, po podacima policije, nogometaši zagrebačkog Dinama su na središnjem zagrebačkom trgu proslavili 35. naslov u klupskoj povijesti, pri čemu 25. u Hrvatskoj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednji put Dinamo je naslov na Trgu proslavio sada već davne 2007. godine. Zagrijavanje za proslavu krenulo je u popodnevnim satima ispred stadiona Maksimir. Po završetku utakmice Dinamo - Rudeš, na maksimirskom travnjaku je održana ceremonija dodjele pehara i medalja, a zatim se slavlje preselilo na središnji zagrebački trg. Nogometaši Dinama su do 'Jelačić placa' stigli u otvorenom autobusu probijajući se kroz mnoštvo navijača.

Otvoreni autobus s igračima krenuo je iz Maksimira oko 20.45, a nekoliko tisuća ljudi je bilo iza vozila u korteu. Na središnji zagrebački trg uspio se probiti nakon više od sat vremena vožnje. Trg je "gorio" od brojnih baklji, raketa i raznih pirotehničkih sredstava.

Dolazak autobusa s igračima na Trg pogledajte OVDJE.

"Ludara teška. Teška luda, svaka čast ljudima, nema se što drugo reći. Sve je fenomenalno. Sve je top, čudo. Ovako nešto nisam sanjao, iznenadili su nas," kazao je kapetan Arijan Ademi prisutnim novinarima.

Na Trg je stigao i predsjednik Dinama Velimir Zajec.

"Nisam očekivao da ću se vratiti i dobiti poziv, ali sretan sam zbog toga. Ja volim Grčku kao zemlju gdje sam proveo najveći dio svoga života, ali Zagreb i Hrvatska su moj dom, tu sam ipak najsretniji. Sve što se događa je zasluga navijača. Oni su najbolji i ujedinjeni su u slavlje Dinama," kazao je Zajec za HRT.

"Nadamo se igrati u Ligi prvaka jer bi onda mogli dovesti bolje igrače. Nama bi ulazak u Ligu prvaka bio velik uspjeh, ona je najjače natjecanje u Europi," dodao je.

Neugodna scena dogodila se kada je Bruno Petković uzeo mikrofon u ruke i zahvalio se Mirku Barišiću i Vlatki Peras, koji više nisu u klubu. .

"Molim vas sekundu tišine. Kao uvijek imam pametnu, ja izmišljam nešto, uvijek mudrujem. Svi će se pozivati na pjesmu, ja imam nekoliko riječi za reći. S obzirom da ove godine Dinamo i svi navijači okrećemo novu stranicu. Mislim da ono što ste dobili s novom upravom i vodstvom, mislim da svi živite s Dinamom. Nikad ne zaboravite ono što je bilo prije, bez obzira je li netko dao prst ili ruku", rekao je Petković i izazvao zvižduke navijača.

"Tišina, molim", rekao je Petko, pa dodao: "Jedan pozdrav s gospodinom s kojim nisam imao doticaj i uopće nismo bili dobro, Mirko Barišić. Drugi pozdrav za mladu damu koja je Dinamu dala više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras. Zamolio bih sve navijače Dinama da budu gospoda i da se zahvale svima što su napravili za Dinamo. I da pozovemo Velimira Zajeca da povede novu upravo i Dinamo prema jednom boljem sutra", zaključio je Bruno Petković, a navijači su još jednom zvižducima popratili njegovu zahvalu Barišiću i Peras.

Nakon dolaska igrača, Pips, Chips & Videoclips zapalili su atmosferu pjesmom Dinamo ja volim.

Zvižduci bivšoj upravi bili su glasni, ali samo igrači Dinama znaju što se, ustvari, događalo između njih i sada već bivših članova zagrebačke momčadi. Jer Petkovićev menadžer Ivan Cvjetković rekao je da je jedino Vlatka Peras zaslužna što je Petko i dalje u Dinamu, da je jedina vjerovala u njega.

Potom je i Arijan Ademi podržao Petkovića kada je ponovno preuzeo mikrofon.

“Hvala što se došli u ovakvom broju. Slažem se sa svime što je Petković rekao. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Neću puno kemijati. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da kraj ne bude nikome stresan”, rekao je bivši kapetan, a nominalno još uvijek kapetan u srcima mnogih navijača Dinama.

Kako je sve izgledalo tijekom proslave, možete pogledati u priloženim fotografijama i videima.

Igrači se penju na pozornicu.

Naravno, tu je i Velimir Zajec.


Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL


Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL


Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL


Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

Dok autobus putuje, na Trgu bana Josipa Jelačića već je okupljeno nekoliko tisuća navijača.

GNK DinamoGNK Dinamo


Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

Evo i kakva je atmosfera na Trgu prije nego je autobus i krenuo.


(G)


Tagovi

GNK DinamoNK RudešHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti