RS/ME
RS/ME

FOTO/VIDEO Svijet se oprašta od slavnog Nijemca: Osim bundesligaša, javili se Real Madrid, Besiktas i drugi velikani

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 10:59

Sa svih strana stižu reakcije na iznenadnu smrt legendarnog nogometaša

U 64. godini preminuo je Andreas Brehme, legendarni njemački nogometni reprezentativac koji je ostao upamćen kao strijelac jedinog pogotka u finalnom ogledu Svjetskog prvenstva 1990. godine u Italiji. Brojni svjetski mediji navode kako je Brehme preminuo od srčanog udara, a od njega su se oprostili i njegovi bivši klubovi, između ostalih i Kaiserslautern i Bayern.

"U ime cijele europske nogometne zajednice, duboko smo ožalošćeni vijest da je Nijemac Andreas Brehme preminuo. Postigavši ​​pobjednički gol u finalu Svjetskog prvenstva 1990., također je osvojio Kup UEFA s Interom 1991. Naše misli su s njegovom obitelji i prijateljima u ovom tužnom trenutku", objavila je UEFA.

"SC Freiburg tuguje zbog gubitka Andreasa Brehmea. Naše su misli s obitelji i prijateljima strijelca finala Svjetskog prvenstva 1990. Počivaj u miru, Andres Brehme", objavio je bundesligaš.

"VfB Stuttgart tuguje zbog gubitka svog bivšeg pomoćnog trenera i svjetskog prvaka iz 1990. Andreasa Brehmea. Strijelac odlučujućeg pogotka za osvajanje Svjetskog prvenstva bio je na u Stuttgartu od 2005. do 2006. VfB će odati počast sjećanju na Andreasa Brehmea, koji je dao veliki doprinos njemačkom nogometu, a iskoristit će i ovu priliku da izrazi sućut ožalošćenima", napisali su iz Stuttgarta.


Od slavnog Nijemca su se oprostili i Real Madrid, Besiktas i drugi svjetski giganti.


Pogledajte neke od njegovih poteza:





Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Andreas BrehmeNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti