GNK Dinamo
GNK Dinamo

FOTO/VIDEO Prvi plavi dresovi u povijesti kluba: Dinamo predstavio plavi dres Gradjanskog

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 19:16

Nova retro kolekcija koja će oduševiti dinamovce

Mjesec dana prije 113. rođendana kluba, Dinamo je objavio novu retro kolekciju dresova, a ova će zasigurno oduševiti sve zaljubljenike u plavu boju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, radi se o prvom plavom dresu u povijesti kluba, nakon što je klub preuzeo plavu kao svoju stalnu boju, a u njemu su Purgeri otvorili slavljeničku sezonu na putu do svoga prvog naslova državnog prvaka. U toj, 1923. godini organizirano je inauguralno izdanje prvenstva tadašnje Kraljevine SHS, a prvi pobjednik bio je upravo Gradjanski.

GNK DinamoGNK Dinamo

"Bila je to kombinacija sa zašivenim tadašnjim pravokutnim grbom uz modni krik u svijetu sporta – vezicu podno kragne po uzoru na britanske klubove kao svojevrsne „trendsetere“. Kibici purgera u zanosu su najavljivali velike rezultate i očekivali uzlet momčadi u “nebeske visine” pa je prikladno bilo i odjenuti dres – nebesko plave boje. Prvu utakmicu u plavoj kao svojoj službenoj boji Gradjanski je odigrao u ovakvom dizajnu. Bilo je to 13. travnja 1919. godine, i to baš na maksimirskom travnjaku, a suparnik je bio engleski York Lancaster", pojašnjavaju na stranicama kluba.

Uz to, pobijedili su Zagrepčani u ovim dresovima i Barcelonu u gostima u utakmici koja je ponukala gradske vlasti da pokrenu izgradnju igrališta. Riječ je o svijetlo plavoj nijansi koju je Građanski nosio od travnja 1919. do rane jeseni 1923. godine uz dvije varijante: s bijelom kragnom i bez nje. Nakon toga je preuzeo klasičnu plavu.

Dinamo ističe da je cijena dresa je 59,60 eura, već sada ga možete naručiti putem webshopa OVDJE, a od srijede 27. ožujka dostupan je i u našim fan shop poslovnicama.



Tagovi

GNK DinamoDresovinovi dresovi

Ostale Vijesti