Foto: Ivana Mikočević/Sandra Novaković Milašinćić (Futsal Dinamo)
Foto: Ivana Mikočević/Sandra Novaković Milašinćić (Futsal Dinamo)

FOTO/VIDEO Futsal Dinamo rutinski osvojio turnir, Jakirović, Baturina i Špikić bili glavne zvijezde humanitarne manifestacije

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.01.24. | 14:56

Humanitarni turnir u Sisku popratili su trener i igrači GNK Dinama.

Hrvatski prvak Futsal Dinamo bez većih problema osvojio je humanitarni malonogometni turnir 'Vratimo djecu u topli dom', a kojeg su organizirali BBB iz Siska i okolice uz pomoć NK Metalca iz Siska s ciljem skupljanja sredstva za udrugu KAS iz Siska koja provodi program terapijskog jahanja za sve osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju. Udruga KAS morala je napustiti svoje prostorije za terapiju, rehabilitaciju i igre za djecu nakon što ih je uništila poplava koja je pogodila Sisak i okolicu u svibnju prošle godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Futsal Dinamo u polufinalu se lagano obračunao s trećeligašem Petrinjčicom 6-0, a u finalu je s 8-3 nadigrao drugoligaša Šibenik 1983 kojeg su Purgeri već nadvisili u finalu Superkupa 2023.

Po tri pogotka za Dinamo u zabili su Tihomir Novak i Luka Perić, Toni Vučković i Mihovil Prgomet upisali su se u strijelce dva puta, a jedan pogodak zabili su Danijel Dekanić, Filip Novak, Dominik Fotak i Nikola Gudasić.

Sandra Novaković MilašinčićSandra Novaković Milašinčić
Sandra Novaković MilašinčićSandra Novaković Milašinčić

U sklopu humanitarne manifestacije odigrane su i dvije revijalne utakmice, između 1. gardijske brigade Tigrovi i 2. gardijske brigade Gromovi te dvoboj između Humanih zvijezda i veterana GNK Dinama za koje su igrali, između ostalih, Edin Mujčin, Adrian Kozniku, Domagoj Abramović, Leonard Mesarić i drugi...

Ivana MikočevićIvana Mikočević
Sandra Novaković MilašinčićSandra Novaković Milašinčić

Cijelom događaju prisustvovali su i Sergej Jakirović, pomoćnik mu Sandro Perković te dva Dinamova prvotimca, Martin Baturina i Dario Špikić, koji su u nešto ranijem terminu odigrali pola sata u Dinamovoj 1-0 pobjedi nad slovenskom Rogaškom. Među navijačima oba Dinama znala se čuti opservacija da bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se Baturina i Špikić snašli na futsal terenu, a nekakav konačni zaključak bio je da bi Špikić bio sjajni lijevi bek, a Baturina vrhunski 'zadnji'.

Ivana MikočevićIvana Mikočević

Sisačka dvorana Brezovica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. BBB su se okupili u velikom broju, došlo je dosta auti, ali i vlakova iz Zagreba, a s okupljenim igračima i trenerom GNK Dinama najviše su, dakako, bilo oduševljeni mladi dinamovci koji su se 'laktarili' ne bi li uhvatili vrijednu fotografiju sa svojim nogometnim idolima.

No, najbitnije od svega, cijeli događaj opravdao je svoj humanitarni cilj, budući da će se sav prihod od prodanih ulaznica – a sve su bile rasprodane – donirati udruzi KAS i time omogućiti njenim štićenicima da se vrate u prostorije udruge i nastave svoju rehabilitaciju.

Karlo ŽužićKarlo Žužić

Također, cijeli događaj potvrdio je da su Futsal Dinamo i BBB u dobroj 'formi' pred nastavak sezone, koja u futsalu započinje 12. siječnja Dinamovim gostovanjem kod viceprvaka Olmissuma, a nogometna 23. siječnja kada će Dinamo u Kranjčevićevoj, u zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a dočekati Lokomotivu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoSergej JakirovićGNK DinamoDinamo ZagrebMartin BaturinaDario Špikić

Ostale Vijesti