REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

FOTO, VIDEO: Sve Livijeve obrane

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 17:23

Livaković možda nije bio najsigurniji tijekom ovog prvenstva, ali je danas uskočio u ulogu heroja, primio suigrače za ruku i odveo ih u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Naklon do poda, majstore.

Dominik Livaković možda nije bio najsigurniji tijekom ovog prvenstva. Iako je naočigled popravio igru nogom, mučio se s hrabrijim izlascima s gol-crte. I trebala mu je jedna ovakva utakmica, u kojoj je pokazao zbog čega je jedinica hrvatske reprezentacije. Nevjerojatan refleks i čitanje protivničkih udaraca, su najveći forte ovog 27-godišnjaka.

Prije ovog raspucavanja na Al Janoub stadionu obranio je čak 14 od 54 kaznenih udaraca u karijeri, ili ako želite u postocima sjajnih 26 posto. Večeras je te brojke osjetno podebljao. Inače, postao je prvi vratar u povijesti SP-a koji je obranio tri od četiri jedanaesterca.

Prvi jedanaesterac je na sebe preuzela desetka Japana, i najviđeniji igrač ove selekcije – Minamino. Pucao je u Livakovićevu lijevu stranu, a vratar Dinama mu je gotovo uhvatio živu loptu.

REUTERS/Lee SmithREUTERS/Lee Smith

Drugi jedanaesterac je pucao Mitoma. Odlučio se pucati u suprotnu stranu od svog kolege iz prve serije, no Dominik se sjajno ispružio i jednom rukom ponovno obranio svoja vrata.

REUTERS/Lee SmithREUTERS/Lee Smith

Asano je jedini od Japanac uspio prevariti Livija – pucao je u desno, dok se hrvatski vratar bacio u drugu stranu.

To kao da je dodatno razljutilo Livakovića koji je odlučio da je više nema namjeru primati pogotke. Idući pred njega stigao Yoshida, odlučio je pucati dolje desno, a tamo ga je dočekala sigurna rukavica našeg vratara.

REUTERS/Lee SmithREUTERS/Lee Smith

„Ovo je najsretniji trenutak u mojoj karijeri“, istaknuo je Livaković nakon utakmice u kojoj je uskočio u ulogu heroja, primio suigrače za ruku i odveo ih u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Naklon do poda, majstore.

Video golova i obrana pronađite OVDJE.



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna reprezentacijajapanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti