Hrvoje Jelavic/PIXSELL, screenshot
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, screenshot

FOTO TM posjetio Eredivise: Ivanušec, Halilović i Pandur 'narasli', Sosa u nešto više od godinu dana nazadovao 11 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 16:38

Lijevom beku Vatrenih se 'cijena' smanjila za 20 posto, dok je Halilovićeva tržišna vrijednost u postocima najviše narasla...

Popularni Transfermarkt posjetio je Eredivisie gdje su 'korigirali' neke tržišne vrijednosti. Što se tiče Hrvata, ovo ažuriranje je veći dobro sjelo budući da su trojica završila 'u zelenom', dok je samo jedan završio 'u crvenom'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Luka Ivanušec je došao u Feyenoord kao igrač kojeg TM vrednuje na 10 milijuna eura, a nakon samo tri utakmice u dresu velikana iz Rotterdama njegova tržišna vrijednost narasla je na 12 milijuna eura. Ivanušec je trenutno u statusu ozlijeđenog igrača, ali bi se uskoro trebao vratiti na zelene travnjake.

Najveći rast u postocima ostvario je Alen Halilović. On je donedavno bio igrač pored čijeg je imena pisalo 300 tisuća eura, dok sada vrijedi okruglih milijun eura. Podsjetimo, Alena je na vrhuncu (Barcelona, veljača 2016.) TM vrednovao kao igrača čija tržišna vrijednost iznosi 10 milijuna eura.

Osim nekoć najveće nade hrvatskog nogometa, ovo posljednje ažuriranje sigurno je obradovalo i Ivora Pandura kojem je tržišna vrijednost porasla s 1.5 na dva milijuna eura.

Tržišna vrijednost kod stoperskog trojca Dominik Oroz (Vitesse), Jakov Medić i Josip Šutalo (oba Ajax) se nije mijenjala. Oroz je tako ostao na 600 tisuća eura, Medić na dva milijuna eura, a Šutalo na 18 milijuna eura.

Borna Sosa doživio je novi veliki pad svoje tržišne vrijednosti. Prije nešto više od godinu dana njegova je tržišna vrijednost po TM-u iznosila 23 milijuna eura, dok sada vrijedi 12 milijuna eura. Sosa je prethodno vrijedio 15 milijuna eura po TM-u pa se tako može reći da mu je 'cijena' pala za 20 posto.

Najveći rast tržišne vrijednosti ostvarili su Johan Bakayoko iz PSV-a koji je s 10 milijuna eura skočio na 25 milijuna eura te Santiago Gimenez iz Feyenorda koji je s 25 milijuna eura dogurao do tržišne vrijednosti od 40 milijuna eura. Nadalje, za 10 milijuna eura tržišna vrijednost narasla je i Feyenoordovom dvojcu Lutsharel Geertruida (sa 25 milijuna eura na 35 milijuna eura) te Quilindschy Hartman (sa 10 milijuna eura na 20 milijuna eura).

Santiago Gimenez je tako od danas 'najskuplji' igrač Eredivisie (40 milijuna eura), a njegovi klupski suigrači Lutsharel Geertruida (35 milijuna eura) i David Hancko (30 milijuna eura) vlasnici su srebrne i brončane medalje. Josip Šutalo (18 milijuna eura) je trenutno 12. igrač Eredivisie po tržišnoj vrijednosti koju određuje Transfermarkt. (G)



Tagovi

TransfermarktLuka IvanušecAlen HalilovićIvor PandurBorna SosaSantiago GimenezEredivisie

Ostale Vijesti