Vinkulja.hr
Vinkulja.hr

FOTO Neobične scene u Vinkovcima: Igrači prosvjedovali na koljenima, slavni hrvatski klub u sve većoj krizi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 19:06

Prvih 20-ak minuta susreta proveli su klečeći u znak tihog prosvjeda zbog nekoliko neisplaćenih plaća i egzistencijalne krize koja potresa nekada slavni hrvatski klub, javljaju lokalni mediji

Osim uzbuđenja u eltinom razredu hrvatskog nogometa, ima ih i u drugom - u Prvoj nogometnoj ligi. Definitivno traumatičnijih nego li u HNL-u. Naime, prije početka utakmice 19. kola 1. NL između vinkovačke Cibalije i BSK održana je minuta šutnje za preminulog Antuna Čilića, ali Cibalijini igrači šutili su i duže.

Prvih 20-ak sekundi susreta proveli su klečeći u znak tihog prosvjeda zbog nekoliko neisplaćenih plaća i egzistencijalne krize koja potresa nekada slavni hrvatski klub, javljaju lokalni mediji.

Vinkulja.hrVinkulja.hr


Nakon toga su, kako to odlični igrači rade, deklasirali protivnika. BSK je popio četiri komada, a Nebeskoplavi su s 4:0 barem rezultatski zadovoljni mogli u svlačionicu nakon utakmice. Svi su golovi pali u drugom dijelu, točnije, nakon sat vremena igre. Započeo je golijadu Mikolčić u 60. minuti, a debitant Stranput zabio je za 2:0. Stanić je zabio treći u 72. minuti, a gosti nisu mogli biti mirni ni u sudačkoj nadoknadi jer im je mrežu na oronulom stadionu u Vinkovcima zatresao i Unušić.

U druga dva susreta danas Rudeš je u Zagrebu bio bolji od Solina s 2:0, a Dugopolje i Jarun su u Dalmaciji odigrali bez golova. Rudeš je trenutno prvoplasirana momčad drugog razreda s 42 boda domaćeg nogometa, a Cibalia je unatoč svim nedaćama treća s deset bodova manje. Vukovar 91. ima bod više od njih na drugom mjestu. Na posljednjoj poziciji je uvjerljivo Hrvatski dragovoljac, donedavni prvoligaš, sa samo 12 prikupljenih bodova. Upravo jučer su Dragovoljci poraženi od Vukovara 1:0.




Tagovi

CibaliaPrva nogometna liga

Ostale Vijesti