REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

FOTO Navijači Barce ljutiti: "Mi u bijelom dresu? To je sramota... Bijela je boja Real Madrida"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.06.23. | 22:27

"Ovo mi se uopće ne sviđa. Kakva sramota", komentirao je jedan Barcin navijač

Barcelona, ​​koja je u prošlosti nosila bijeli dres, ponovno će ga nositi sljedeće sezone, međutim, vijest da će sljedeće sezone nositi bijelu boju izazvala je veliku raspravu na društvenim mrežama. Španjolski Sport kaže da će nova bijela garnitura biti jedna od najprodavanijih u povijesti kluba, ali mnogi navijači Barcelone se ne slažu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, ovo bi bila druga garnitura dresova, no to nije uspjelo umiriti navijače. Barcin prvi izbor dresa obično dolazi u njihovim tradicionalnim bojama Blaugrane i ništa se neće promijeniti u tom pogledu sljedeće sezone kada će igrati kao branitelj naslova prvaka La Lige. Međutim, svake sezone boje se razlikuju za drugu, treću i četvrtu garnituru.

Jota Jordi, novinar TV programa 'El Chiringuito' rekao je:

"Barcelona je jednom igrala u bijelom? Baš me briga! Bijeli dres pripada Real Madridu. To je šteta", rekao je Jota Jordi.

"Morate poštivati ​​određene stvari. Morate poštivati ​​povijest klubova i osjećaje ljudi", inzistirao je Jota Jordi. "Barcelonin grb na vrhu bijelog dresa Real Madrida je sramota i nadam se da ga nitko neće kupiti", ustvrdio je.

Istina je da nije prvi put FC Barcelona nosi bijelo. Sve do 1970-ih, Barcelona je redovito nosila bijelo, čak je i pobijedila u finalu Latinskog kupa u Parizu protiv Nice 1952. godine. Posljednji igrač koji je nosio bijeli Barçin dres bio je Johan Cruyff u sezoni 1977/78.

Marcal Lorente, kolumnist, dodao je:

“Koliko god je nosili u nekim specifičnim utakmicama u prošlosti, bijela boja nije boja identiteta i asocira na vječnog rivala. Ne mogu zamisliti Madrid obučen u blaugranu. Simboli se ne mogu prodavati za marketing i novac", dodao je Lorente.

"Ovo mi se uopće ne sviđa. Kakva sramota", komentirao je Barcin navijač Lorenteovu objavu na Twitteru.

"Žalosno!!!" požalio se drugi, jer je netko drugi rekao da iako im se svidjela košulja, "ne bi nosili bijelu". (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaDresovinovi dresovi

Ostale Vijesti