REUTERS/Jason Cairnduff
REUTERS/Jason Cairnduff

FOTO Mijenja grad, državu i kontinent, ali ne i franšizu: Emil Forsberg ima novi klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 18:13

Uskoro će napustiti klub u kojem je proveo čak devet godina.

Prema informacijama brojnih njemačkih medija, izgleda kako je budućnost Emila Forsberga sada prilično jasna. Budući da mu je na kraju sezone isticao ugovor, 32-godišnjeg Šveđanina posljednjih se par mjeseci povezivalo s brojnim klubovima, ali izgleda kako njegovo ime više neće biti toliko zastupljeno u njemačkim medijima budući da je danas u javnost procurila informacija kako je Šveđanin sve dogovorio s New York Red Bullsima kojima će se priključiti u siječnju iduće godine, odnosno za nešto manje od mjesec dana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako ugovor nije potpisan, sve je, naime, dogovoreno, a Forsberg tako mijenja grad, ali ne i ‘franšizu’. S novim klubom potpisat će ugovor do kraja kalendarske 2026. godine, uz opciju produljenja za dodatnu godinu.

U devet godina provedenih u RB Leipzigu skupio je 323 nastupa, 70 pogodaka i 68 asistencija, a jedini igrač koji je dosad više puta od njega odjenuo dres spomenute njemačke momčadi je Yussuf Poulsen (379). Na vječnoj ljestvici strijelaca RB Leipziga nalazi se na četvrtom mjestu, dok je na vječnoj ljestvici asistenata trenutno prvi s tri asistencije više od Poulsena.

Odšteta se zasad ne spominje, ali nema sumnje da će se po tom pitanju RB Leipzig i New York Red Bullsi dogovoriti kako bi ‘knjige’ obje momčadi ‘štimale’.

Inače, osim Forsberga, u New York Red Bullse će i Sandro Schwartz, bivši trener Herthe koji je danas također dogovorio suradnju s klubom iz ‘glavnog grada svijeta’.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Emil ForsbergNew YorkNew York Red BullsRB LeipzigMLS

Ostale Vijesti