Reuters / Hannibal Hanschke
Reuters / Hannibal Hanschke

FOTO Kralj se vratio kući!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 09:36

Nakon 16 i pol godina, Arturo Vidal opet će braniti boje kluba čije boje teku njegovim venama. Kako je dočekan? Onako kako je i trebao biti – kraljevski!

Colo Colo, Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern, Barcelona, Inter, Flamengo, Athletico Paranaense i sada opet Colo Colo – na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji mogu parirati životopisu Artura Vidala, legendarnog čileanskog veznjaka koji se nakon 16 i pol godina vratio kući, u svoj Colo Colo, s kojim je upravo potpisao ugovor do konca kalendarske godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove godine Arturo će proslaviti 37. rođendan, a u karijeri je osvojio gotovo pa sve što je mogao. Nedostaje mu Liga prvaka, u nekoliko je navrata bio blizu, no uvijek korak ili dva ostao bi kratak. Možda ga ponekad to malo boli, ali kad pogleda što je sve osvojio i gdje je sve igrao, sigurno mu bude malo lakše.

Sada, pred sam kraj svoje karijere, priču je odlučio 'zaokružiti' te karijeru zaključiti tamo gdje ju je započeo. Colo Colo je najveći i najtrofejniji čileanski klub, a u 'moru' igrača koje su proizveli, Vidal je sigurno jedan od onih kojim se najviše ponose. Njihov Kralj, kako ga zovu navijači, se sada vratio kući. Doduše, neće igrati još neko vrijeme, koljeno ga muči, no prvenstvo u Čileu ionako počinje tek za mjesec dana. Još uvijek je upitno li biti spreman za start sezone, baš kao i utakmicu Superkupa protiv Huachipata (11. veljače), ali jednom kad se vrati, Esteban Pavez će mu sigurno bez previše prigovora dati svoju kapetansku traku.

Prvu utakmicu za Colo Colo, klub kojeg je svojevremeno vodio hrvatski stručnjak Mirko Jozić, odigrao je davne 2006. godine, a sada će, čak 16 godina kasnije, ponovno na sebe odjenuti bijeli dres - Eterno Campeóna (nadimak kluba, op.a.). Sudbina ili ne, svako neka svoj zaključak donese, no ponovni spoj Vidala i Colo Coloa jednostavno se morao dogoditi. Spoj Eterno Campeóna (Vidal) i Eterno Campeóna (Colo Colo)…. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Arturo VidalColo ColoČileZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti