Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

FOTO Dinamo i Hajduče, pazite se Morskih pasa!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 18:44

Rijeka je danas predstavila svoj treći dres.

Krajem 90-tih najbogatiji nogometni klubovi počeli su u svoj asortiman povremeno ubacivati treću garnituru dresa, kako bi imali više izbora za gostujuće utakmice, ali i kako bi, prije svega, proširili marketinšku ponudu svojih proizvoda. Danas je posve normalna stvar da klubovi, osim prve i druge garniture, koje su najčšeće u tradiconalnim bojama i oblicima, imaju i treću, nerijetko i četvrtu garnituru koje su prepuštene umjetničkoj slobodni te se dosta razlikuju od onih koje klubovi nose svake sezone, a najčešće su dizajnirani po sličnom principu Jer, navijači, tradicionalni kakvi jesu, ne vole preveliko narušavanje identiteta i tradicije kluba. No, treći (ili četvrti dres) drukčijeg, nekonvencionalnog izgleda postao je 'must have' u portfelju svakog nogometnog kolekcionara tog kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, lider HNL-a Rijeka ovaj put je otišla korak dalje, te se odlučila navijačima ponuditi tri različita (i nekonvencionalna) dizajna ne za treću, već za drugu garnituru dresova. Dva su bila u crno-plavo-zlatnoj boji, a jedan u crveno-plavo-zlatnoj. Taj je u anketi dobio najmanje, 7.09 posto glasova. Crno-plavi dres sa zlatnim križem u sredini, simbolom Grada Rijeke (i koji najviše sliči dosadašnjim gostujućim dresovima Rijeke) dobio je 34.56 posto glasova, a apsolutnu pobjedu ponio je crno-plavi dres na čijoj se prednjoj strani ocrtava zlatna silueta morskog psa, ili, kako ga na riječkom podneblju nazivaju, 'pešekana' dok i stražnja strana dresa djeluje kao peraja morskog psa.

"Dragi navijači i navijačice, Želimo vam se zahvaliti na Vašem glasanju za odabir gostujuće garniture dresa našeg kluba. Najviše glasova (58.3 posto) skupio je dres s motivom pešekana koji će biti druga garnitura dresova HNK Rijeka za iduću sezonu", objavili su kratko na službenim kanalima Rijeke.

Stoga će lider HNL-a u nastavak lova na čudo, odnosno favorizirane Dinamo i Hajduk krenuti s dresom na kojem se ocrtava krvoločni morski pas i na taj način pokušati posijati strah u redovima dinamovaca i posebno hajdukovaca, budući da će u tom dresu Riječki bijeli istrčati na idućem Jadranskom derbiju na Poljudu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti