Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

FOTO Dabro službeno predstavljen u Varaždinu, potpisao je na dvije i pol godine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 16:22

Po odlasku iz HNL-a igrao za kineski BJ Guoan te latvijsku Rigu.

Marko Dabro vratio se u HNL! Ono što je Germanijak prvi najavio prije nešto manje od mjesec dana, danas je, napokon, i službeno potvrđeno. Provjereni HNL golgeter vratio se tako u ligu u kojoj su svi s njegovim kvalitetama jako dobro upoznati, a s novim klubom Varaždinom Dabro je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon dvije maestralne sezone u dresu BSK Bijelog Brda, Dabro je u ljeto 2021. preselio u Lokomotivu. Igrao je vrlo dobro, postigao ukupno 14 pogodaka u 30 nastupa, a to je onda godinu dana kasnije naplatio milijun eura teškim transferom u Kinu.

U Beijing Guoanu nije igrao dobro, u 17 nastupa postigao je svega jedan pogodak, a onda je u veljači prošle godine otišao na posudbu do kraja kalendarske godine u Rigu koju je tada vodio Tomislav Stipić. No, ni tamo Dabro nije igrao koliko je htio (i trebao), a budući da je Stipić u posljednjem kolu prosuo prvenstvo te je naslov prvaka na kraju završio u rukama nogometaša RFS-a, Dabro se vratio u Kinu, a nekadašnji strateg Slavena je dobio otkaz.

No, za Dabru u BJ Guoanu više nije bilo mjesta, a nakon što su Varaždinici ostali bez Frana Brodića, oni su pod svaku cijenu htjeli dovesti provjereno napadačko ime. Doveli su prvo Gudelja iz Croatije, ali Dabro je ipak 'marka' te netko tko 'garantira' golove. S Kinezima je dogovorio sporazumni raskid, s Varaždincima potpisao na dvije i pol godine, a debi bi mogao ostvariti već protiv Dinama na Maksimiru (18. veljače, 17.10 sati) protiv kojeg još uvijek u 10 nastupa (Cibalia, Gorica, Lokomotiva) nije postigao pogodak. Možda je baš ove nedjelje 'vrijeme'…

Foto: NK VaraždinFoto: NK Varaždin



Tagovi

Marko DabroNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti