Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Fossati ili netko drugi, Hajduku treba još jedan veznjak

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 12:47

Imaju Bijeli dosta talenta u veznom redu, ali dobro bi došlo i malo iskustva.

Jens Gustafsson se jasno odredio oko formacije u kojoj će igrati njegov Hajduk, u brojkama je to 4-2-3-1, postavka koju koriste brojni treneri širom svijeta. S obzirom na profil odnosno karakteristike igrača Bijelih, ta formacija se nametnula sama od sebe, a problematične pozicije popunjene su ciljanim pojačanjima. Primjerice, nakon samo jednog poluvremena protiv Zrinjskog jasno je da će Gergo Lovrencsics biti važan dobitak za Hajduk. Iskusni Mađar zna stajati na terenu, kvalitetno zatvara prostor u obrani, a svaki ubačaj mu ima smisla. S njim je obrana praktički kompletirana, čak i da se uskoro proda Mario Vušković.

Već smo rekli, najbolji dio momčadi Hajduka je prednja trojka, Livaja, Sahiti, Biuk, biti će prava napast za protivnike. Ipak, bez prave pomoći iz sredine terena i njima će biti teže nametnuti se protivniku.

Gustaffson je odlučio igrati s dvojicom veznjaka, iskusni Josip Vuković je gotovo nezamjenjiv, a uz njega za jedno mjesto konkuriraju trojica mladih igrača. Trenutno je u prednosti Mario Čuić, još lani je zabljesnuo s dva gola Dinamu u Maksimiru, ali je uglavnom igrao za drugu momčad. Dobro je radio na pripremama u Sloveniji, čini se zaslužio mjesto u prvoj postavi protiv Lokomotive. Tu je i Jani Atanasov, dobar izvođač prekida, ali rijetko i nedovoljno aktivan u igri, premalo s loptom za jednog veznog igrača. Četvrta, a možda i treća opcija je Ivan Čubelić, jedan od najtalentiranijih igrača na Poljudu koji je tek navršio 18 godina. Javnost će ga tek upoznati, mogao bi biti ugodno iznenađenje ove sezone. Vrijedi spomenuti i Ivana Ćalušića, iskoristivog u sredini i u obrani, ali teško će doći u priliku za ozbiljniju minutažu.

Definitivno je jasno, Hajdukovom veznom redu nedostaje iskustva pa i čvrstine, izuzev Vukovića. Sigurno bi Bijelima dobrodošao još jedan stariji igrač, možda netko kao Marco Fossati kojeg navijači pamte po dobrim partijama iz prošle sezone. Talijan bi bio od pomoći Hajduku, ali dojam je kako ga nećemo opet gledati u HNL-u. Naravno da vrata još nisu zatvorena dok Fossati ne pronađe novi klub, nećemo isključiti opciju da se vrati u Split. Međutim, bio to Fossati ili netko drugi, Hajduk bi za ozbiljnije ambicije trebao dovesti još jednog iskusnog veznog igrača.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Marco FossatiHajdukHNLJosip VukovićIvan ĆalušićJani AtanasovMario Čuić

Ostale Vijesti