RICHARD HEATHCOTE Action Images
RICHARD HEATHCOTE Action Images

Football Manager fanatici, okupite se: Sebastian Zuniga ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 12:53

Igrač kojem su predviđali da bi mogao postati ponajbolje krilo svijeta nikad nije napustio svoju domovinu.

To da je Football Manager jedna iznimno kvalitetna računalna igrica u kojoj je faktor pogreške veoma mali, sad je već opće poznat podatak. Igraju ga mnogi poznati nogometaši, najpoznatiji je naravno zvijezde Barcelone Antoine Griezmann, a da bazu podataka koju FM ima koristi u skautingu igrača priznao je i Arsene Wenger.

Preteča FM-a je  Championship Manager, a i dan-danas najpoznatiji je onaj 01/02. Zašto? Bio je lagan za igru, niste morali biti 'iskusan' kao kod ovih novih verzija u kojima imate 'mali milijun' stavki za naučiti, a uz sve to u njemu ste mogli vidjeti neke igrače koji ruše sve moguće rekorde koji postoje.

Tsigalko bi nerijetko završavao karijeru s većim brojem pogodaka od nastupa, Lee Chun Soo bio je najbolji igrač azijskog kontinenta, Cherno Samba mogao je skoro pa sam osvojiti Premier ligu, dok je tu naravno i poznati To Madeira, izmišljeni igrač kojeg je napravio jedan od kreatora igrice, a na tu ideju došao je dok je kao turist uživao u čarima otoka Madeire.

Priča o To Madeiri nevjerojatno je zanimljiva, kako se došlo na ideju da on bude u igrici, činjenica da nije temeljen na stvarnoj osobi... Kažemo, nevjerojatno zanimljiva priča za one koji vole ovu tematiku, ali o tome neki drugi put.

Danas smo ovdje zbog jedne druge istinske Football Manager legende, a njegovo ime je Sebastian Zuniga. Uz Nicolasa Millana, Zuniga je bio jedan od onih igrača od kojih smo svi čekali da napravi jedan veliki inozemni transfer iz Čilea i da svoju karijeru krene graditi na europskom kontinentu. Nažalost, to se nikad nije dogodilo.

Obojica danas igraju u drugom razredu čileanskog nogometa, s tim da je Zuniga jučer i službeno postao novi član Rangers Talce, dok je Millan član CD San Marcos de Arice od početka sezone.

Pasionirani obožavatelji ove igrice sjećaju se Zunige iz Football Managera 2007 kad bi on, uz Mathiasa Fernandeza i Alexisa Sancheza bio najzaslužniji zašto bi Čile skoro na svakom SP-u došao do minimalno polufinala.

Ipak, kako su jednom prilikom objasnili tvorci igrice, mogućnost velike pogreške u procjene razvoja igrača manje su od pet posto. Primjerice, za Harryja Kanea vjerovali su da će biti prosječan drugoligaški igrač, baš kao i za Jamiea Vardyja, dok su s druge strane za Millana, Zunigu ili prethodno spomenutog Tsigalka, Lee Chun Sooa i Sambu isto tako bili 'sigurni' da je pred njima velika karijera.

Kako su samo bili u krivu…


Tagovi

Sebastian ZunigaČileanska nogometna reprezentacijaČileFootball Manager

Ostale Vijesti