Piatek ponovno zabio, Fiorentina nadoknadila dva gola zaostatka u ludoj završnici

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.12.18. | 20:00

Hrvatski nogometaši nisu pridonijeli u 15. kolu Serie A.

 

U 15. kolu talijanskog prvenstva, prvu nedjeljnu utakmicu odigrali su Sassuolo i Fiorentina. Pravu nogometnu poslasticu vidjeli smo na stadionu Mapei gdje je domaći Sassuolo u dva navrata imao dva pogotka prednosti, ali Viole duboko u sudačkoj nadoknadi uspijevaju doći do remija rezultatom 3-3.

Niti jedan gol nismo vidjeli u prvih sat vremena igre, da bi Duncan u 62. minuti, a potom i Babacar pet minuta kasnije doveo domaće u vodstvo 2-0. Već u 70. minuti Giovanni Simeone smanjuje na 2-1, ali deset minuta kasnije Sensi zabija za 3-1 i, činilo se, prvu prvenstvenu pobjedu momčadi Roberta De Zerbija nakon dva remija i poraza.

Potom kreće ludnica. Prvo je Filip Đuričić zaradio isključenje čime su domaćini ostali s igračem manje, da bi već dvije minute kasnije Marco Benassi zabio za novo smanjenje na 3-2. Iako je gostujućoj momčadi uvelike odmogao Nikola Milenković u drugoj minuti nadoknade, zaradivši crveni karton, duboko u sudačkoj nadoknadi – točnije njenoj 8. minuti – Kevin Mirallas zabija za vrijedan bod Viola.

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca izašao je iz igre nakon prvog poluvremena.

U gostujućoj pobjedi Atalante kod Udinesea, iskazao se prvi napadač te momčadi, Duvan Zapata, koji je postigao hat-trick. Poveli su momci iz Bergama u 2. minuti, da bi deset minuta kasnije Lasagna poravnao rezultat.

U drugom poluvremenu, Kolumbijac prvi pogodak zabija u 62. minuti, a 'točku na i' stavlja u 80. minuti za konačnih 3-1. Ovo je bio peti prvenstveni pogodak Zapate, a treba dodati kako nekadašnji veznjaci Hajduka – Mario Pašalić u redovima Atalante i Andrija Balić kod Udinesea – nisu ulazili u igru.

U utakmici odigranoj kasnije popodne, Genoa je uspjela izvući bod na svom terenu protiv slabašnog SPAL-a. U 11. minuti su Genovesi ostali s igračem manje nakon što je Criscito zaradio izravan crveni karton, a samo četiri minute kasnije Petagna je doveo goste u vodstvo.

Ipak, mlada poljska senzacija, Krzysztof Piątek iz penala u 38. minuti zabija svoj 11. gol sezone i osamostaljuje se na vrhu ljestvice strijelaca.

Serie A, 15. kolo, rezultati

Sassuolo – Fiorentina 3:3 (Duncan 62', Babacar 67', Sensi 80'/ Simeone 70', Benassi 89', Mirallas 90+8')
Empoli – Bologna 2:1 (Caputo 10', La Gumina 80'/ Poli 41')
Parma – Chievo 1:1 (Alves 53'/ Stepinski 47')
Udinese – Atalanta 1:3 (Lasagna 12'/ Zapara 2', 62', 80')
Genoa – SPAL 1:1 (Piatek 38'/ Petagna 15')

20:30 Milan - Torino

(Foto: Reuters)


Tagovi

Krzysztof PiatekMarko PjacaMario PašalićAndrija Balić

Ostale Vijesti