REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Finska neman: Pukki bi ovog ljeta mogao hodočastiti u Vigo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.04.22. | 17:20

Ponajbolji igrač Norwicha bi mogao promijeniti sredinu nakon sjajnih igara u dresu Norwicha.

Španjolski mediji pišu o interesu Celte Vigo za Teemua Pukkija, Norwichevog „one hit wondera“. Navodno bi španjolski prvoligaš finskog napadač želio vidjeti u svojim redovima ovog ljeta. Priča ima opravdano zaleđe, Pukkiju ističe ugovor ovog ljeta, no Kanarinci imaju opciju aktivirati jednogodišnje produženje njegovog ugovora, što je i za očekivati.

Razloge treba potražiti u Pukkijevom kultnom statusu, ali i formi, budući da je Norwich najneefikasniji klub Premier lige s tek 18 zabijenih golova u 30 utakmica, od čega je Pukki zabio osam i trenutno ej najbolji strijelac kluba. Uz to, drži i s Milotom Rashicom titulu najboljeg asistenta.

Međutim pitanje je hoće li se Pukki htjeti zadržati na Otoku - Norwich je izgledan putnik u drugoligaško društvo s obzirom da drži posljednje mjesto lige s 18 bodova, tri manje od predzadnjeg Burnleya. Ako ispadnu iz lige, a realno je da se tako nešto ostvari, Pukki će im biti jednina šansa da se ekspresno vrate u prvi razred engleskog nogometa.

Nakon što je zabio 55 golova u dvije kampanje u Championshipu, teško da se Fincu ponovno da igrati dugu i napornu ligu, kada već može trčkarati prvoligaškim travnjacima u Španjolskoj. Celta djeluje kao dosta zgodna alternativa...

I dok je sudbina Santija Mine neizvjesna, a Thiago Galhardo je samo jednom zabio u 24 nastupa, Celta pod hitno traži novo napadačko rješenje. Kada bi se odlučio na transfer u Španjolsku, Pukki bi stigao u relativno poznatu sredinu, budući da je odigrao jednu utakmicu za Sevillu 2008. godine.


Tagovi

Premier ligaNorwich CityTeemu PukkiCelta

Ostale Vijesti