Futsal Pula
Futsal Pula

Finale seli u Makarsku: Lovi se meč-lopta za naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 09:38

Rezultat nakon dvije utakmice u Puli je 1-1. Prva utakmica u Makarskoj igra se večeras (20.00), a druga u nedjelju.

Nakon dvije izjednačene utakmice u pulskoj dvorani Mate Parlov, finalna serija prvenstva Hrvatske u futsalu seli u Makarsku. Nakon što je Novo vrijeme preokretom stiglo do 2:1 pobjede u prvoj utakmici, i prvog boda u finalnoj seriji, Futsal Pula uzvratila je s uvjerljivom 6:1 pobjedom i tako izjednačila seriju. U posljednjim trenucima drugog dvoboja, kada je već sve bilo riješeno, zamalo se dogodio kobni trenutak. Došlo je do nehotičnog sudara dva pivota sa šireg reprezentativnog spiska, Davida Mataje i Luke Sutona. Obojica su morala napustiti teren, a prve prognoze govorile su da je Mataji puknula noga. Međutim, do puknuća nije došlo, te bismo obojicu pivota trebali gledati i večeras u makarskoj Gradskoj dvorani.

Treneri obje momčadi mogu računati na sve igrače kada je riječ o suspenzijama, a propuštanje četvrte utakmice zbog trećeg žutog kartona prijeti Vedranu Kazaziću, Luki Sutonu i Jakši Hercegu iz Novog vremena te Manolu Biliću iz Futsal Pule.

Makarani će imati veliku podršku svoje publike te u dvoboj, prije svega zbog prednosti domaćeg terena, ulaze kao favoriti. No, zbog izjednačenog karaktera obje momčadi, tečaj na neriješeno (X) djeluje prilično primamljivo (pa neka u produžecima pobijedi bolji).

(1.60) Novo vrijeme (5.50) Futsal Pula (3.10)

Ovo će biti četvrta utakmica između ova dva kluba u aktualnoj sezoni. U prvom dijelu prvenstva Futsal Pula slavila je u Makarskoj s 3:2, a u dvorani Mate Parlov 4:2. Prema tome, Puljani u četiri ovosezonske utakmice imaju tri pobjede, a Makarani jednu uz gol-razliku 14:7 u korist Futsal Pule. Redovni dio sezone obje momčadi završile su s 30 bodova, no Futsal Pula je zbog najboljeg međusobnog omjera u četverokutu Futsal Pula-Square-Crnica-Novo vrijeme završila druga, a Novo vrijeme, zbog najlošijeg omjera, peto.

Podsjetimo, Novom vremenu je ovo peto uzastopno finale prvenstva, a jedina dva naslova osvojili su 2018. i 2019. Futsal Pula je debitant u prvoj ligi te je već u prvoj sezoni izborila finale. Druga makarska utakmica igra se u nedjelju, a u slučaju izjednačenog rezultata po pitanju broja pobjeda (2-2), majstorica se igra idući tjedan u Puli.

Utakmica se igra od 20 sati uz izravni prijenos na programu Arene Sport 3.

(1.60) Novo vrijeme (5.50) Futsal Pula (3.10)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Prva HMNLFutsal PulaNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti