LEE SMITH/Action Images
LEE SMITH/Action Images

Filip Benković na pragu angažmana u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.01.22. | 15:12

24-godinjak nije opravdao 14.5 milijuna koliko ga je Leicester platio Dinamu u ljeto 2018. godine.

U gotovo tri i pol godine otkako je stigao u Leicester, Filip Benković je za Lisice odigrao tek dva nastupa za prvu momčad u službenim utakmicama. Nijedan od tih nastupa nije bio u Premier ligi, ali i da je to slučaj, opet bi se njegov prelazak u Leicester u očima navijača Lisica bio okarakteriziran kao veliki promašaj.

Nekadašnji mladi reprezentativac, koji je za A vrstu igrao tek jednom, u prijateljskom ogledu protiv Tunisa u Varaždinu, u posljednje tri i pol godine bio je na četiri posudbe. Bio je u Celticu, Bristolu, Cardiffu i OH Leuvenu, s tim da je najviše utakmica upisao u dresu škotskog giganta (19 utakmica, dva pogotka, jedna asistencija).

Benković je za Leicester ugovorno vezan još 18 mjeseci, ali kako Brendan Rodgers na njega ne računa, hrvatski stoper dobio je slobodne ruke u potrazi za novim klubom. Izgleda kako je popularni Big Ben najbliži tome da karijeru nastavi u Serie A, a poznati talijanski novinar Gianluca Di Marzio istaknuo je da je Benković najbliži prelasku u redove Udinesea.

On bi uskoro trebao odraditi liječničke preglede, a talijanski mediji ne navode je li riječ o transferu ili posudbi s mogućnošću otkupa.

Stasiti branič je u karijeri osvojio ukupno osam trofeja, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi dva milijuna eura.

Istaknimo za kraj da je Udinese u ovom trenutku 14. momčad Serie A, a crno – bijelima je potreban stoper nakon što su prije sedam dana poslali Brazilca Samira u Watford, inače klub kojeg vodi isti predsjednik kao i Udinese, Giampaolo Pozzo.



Tagovi

Filip BenkovićUdineseLeicester

Ostale Vijesti