Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Fešta za Subašića i Livaju: Hajduk slavi Kup i ispraća Šibenik u niži rang (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 08:01

Utakmica 36. kola se igra danas s početkom u 17 sati na Poljdudu

S jedne strane slavlje, s druge tuga – tako bi se mogla opisati u najavi današnja utakmica Hajduk – Šibenik (17 sati, HTV 2, MaxSport 1) koja se u sklopu posljednjeg kola igra na Poljudu.

Hajduk sprema feštu od jutarnjih sati popratnim aktivnostima, fotografiranjem navijača s trofejom Rabuzinova Sunca i koncertom Jasne Zlokić, dok Šibenik igra posljednju utakmicu u elitnom rangu budući da je već ispao, a onda potom od Bijelih izgubio i u finalu Kupa. Sama utakmica proteći će u znaku oproštaja od karijere Danijela Subašić, čudesnog vratara koji je bio jedan od glavnih protagonista srebra reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon posljednje utakmice trebao bi biti angažiran u radu s mladim čuvarima mreže u Akademiji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ne manje važno, jest jubilej Marka Livaje koji igra stotu utakmicu u dresu Hajduka s impresivnom statistikom od 60 golova i 35 asistencija u dosadašnjih 99 nastupa što dovoljno dokazuje koliko je on važan za Bijele. U najavi susreta trener Hajduka Ivan Leko je poručio:

„Treba nastojati dobiti. Doći će puno ljudi, momčad je zaslužila čestitke na kraju sezone zbog trofeja. Kada na Poljud dođe puno ljudi, normalno je da želiš dobiti, to je tako. Znamo da ne postoji rezultatski poriv jer već tjednima ne možeš ni gore ni dolje. No, zato postoje ponos i obraz, želja da ljudima vratimo ono što nam daju tijekom cijele sezone. Mi ćemo sigurno izaći s tim stavom da bi dali sve od sebe te da ljudi vide našu pobjedu“, rekao je Leko uz napomenu da će Subašić dobiti minutažu i oproštaj s respektom dostojnim njegove karijere.

Šibenčani jedva čekaju da završi liga kako bi se okrenuli novoj sezoni, ali pomoćni trener Ivo Šupe, pokušava motivirati igrače da na oproštaju pokažu što znaju, a vjerojatno će priliku dobiti i oni koji su manje igrali tijekom sezone.

„Jako teška utakmica za nas s obzirom na to što je sve iza nas, na poraz u finalu Kupa i ispadanju iz lige, došlo je do velikog psihološkog pražnjenja i moramo smoći snage, maksimalno se koncentrirati te pokušat na najbolji način završiti sezonu koja je bila jako turbulentna za sve nas, za cijeli klub. Nije jednostavno, moramo maksimalno profesionalno odraditi utakmicu, mislim da će igrači smoći snage i motiva da se pokušaju na najbolji mogući način oprostiti od sezone, zbog kluba, zbog navijača, na kraju krajeva i zbog njih samih“, rekao je Šupe.

Glavni sudacje Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnica je Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete), pomoćnik Ivan Janić (Ilok), četvrta sutkinja Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica kod Varaždina), AVAR Kruno Šarić (Županja).


OČEKIVANI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1):

Šibenik (4-4-2):


 


Tagovi

HajdukIvan LekoDanijel SubašićMarko LivajaHrvatska nogometna ligaNK ŠibenikRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti