Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

Fešta u Zadru: Sporting velikim preokretom protiv Barcelone do naslova Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.05.21. | 22:28

Igrači Barcelone na predah su otišli s dva pogotka prednosti…

Malonogometaši Sportinga iz Lisabona pobjednici su futsal Lige prvaka za sezonu 20/21. Sporting je velikim preokretom u drugom poluvremenu nadvisio Barcelonu s 4:3, s tim da je poražena momčad na predah otišla s dva pogotka prednosti.

Katalonci mnogo bolje ulaze u susret i već u prvoj minuti dolaze u vodstvo preko Marcenia. Do poluvremena Barcelona udvostručava vodstvo, nakon 17 i pol minuta igre je pogodio i Ximbinha te se na poluvrijeme odlazi s naizgled riješenim susretom.

No, već nakon osam minuta drugog dijela stvari su opet na početku. Zicky u 26. minuti te Erick Mendonca u 28. kompletirali su brzopotezan povratak Portugalaca.

No, umjesto drame je uslijedio novi uragan Sportinga koji je već u 31. poveo preko Joao Matosa u 31. minuti kad je preokret kompletiran, a u 37. Pany Varela postavlja 4:2 i praktički odlučuje pitanje pobjednika

Ostalo je Barceloni tek vremena za počasni pogodak i njega je postigao Ferrao samo 30 sekundi nakon Varele za 4:2, ali u posljednje tri minute Katalonci nisu uspjeli doći do novog pogotka i produžetaka.

Sporting je nakon odlično organizirane završnice turnira u Zadru stigao do drugog naslova u povijesti, s tim da su prvog osvojili prije dvije godine, dok Barcelona nije uspjela obraniti titulu osvojenu protiv Murcije 2020. godine.


Tagovi

Barcelona FutsalFutsalSportingSporting LisabonFutsal Liga prvakaZadar

Ostale Vijesti