Damir Špehar/PIXSELL
Damir Špehar/PIXSELL

Fešta u Pločama: Hajduk gost Jadrana u osmini Kupa, za Bijele će navijati svi skupa

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 08:00

Utakmica se igra od 14 sati

Velika fešta sprema se danas u Pločama, Jadranu LP u goste dolazi Hajduk u sklopu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica se igra s početkom u 14 sati (MaxSport1) i od nje se prije svega očekuje da bude svečarska, jer su domaćini poduzeli sve da se Hajduk osjeća kao doma. Živi taj neretvanski kraj za Hajduk, ali su i znatiželjni vidjeti svoj Jadran LP koji odlično brodi u Drugoj NL, a vodi ga iskusni Mišo Krstičević koji je igrao za Bijele i kasnije bio trener. Svi žele vidjeti Marka Livaju i društvo, uhvatiti nakon susreta poneku fotografiju s glavnom zvijezdom Hajduka za koju je trener Bijelih Mislav Karoglan rekao da konkurira za utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jadran je na putu do osmine prošao dvije prepreke (Tomislav 4-1 i Belišće 2-1), dok je Hajduk lako svladao Omladinca iz Gornje Vrbe sa 6-0 u Slavonskom Brodu. Domaćini nemaju rezultatskog imperativa, nadaju se u što boljem svjetlu predstaviti publici, dok Hajduk na putu prema trećem Kupu ima obvezu proći dalje. Bijele je iz odličnog raspoloženja izbacila vijest o ozljedi koljena Darija Melnjaka, koji još čeka točnu dijagnozu i prognozu koliko će pauzirati i hoće li biti potrebna operacija.

Domaći su najavili da će nastupiti u najjačem sastavu, iako ih za vikend čeka derbi za prvo mjesto s Mladosti iz Ždralova, u utakmici koja im je itekako bitna.

„Stvarno smo se potrudili kako bismo pripremili teren. Nitko na njega nije ugazio 12 dana, bit će idealan za igru. Napravljene su tribine oko igrališta, imamo blizu 4000 sjedećih mjesta. Htjeli smo biti dobri domaćini i da Hajduk ovdje igrao kao domaćin, to stalno ponavljam. Stvarno bih želio da bude dobra utakmica. Nemamo nikakvih rezultatskih imperativa, Hajduk bi s obzirom na svoju reputaciju trebao ostvariti laganu pobjedu, jer je velika razlika u kvaliteti. Na nama je da pružimo dobru igru, da ljudi nešto vide i da će Hajduk biti kompletan, da će igrati svi igrači koje predvodi Marko Livaja. Nadam se da će doći, iako je nešto i ozlijeđen, ali vjerujemo da će igrati. Svi bismo voljeli da to bude spektakl. Svi smo mi ovdje Hajdukovci, neće biti navijanja netko protiv nekoga. Svi će navijati u isti rog“, rekao je Krističević.

Karoglan se nada prolazu i dobroj utakmici koja mu može poslužiti da provjeri igrače koje još nije vidio u natjecateljskom ritmu, ali je oprezan, jer zna što je Kup. Pun je riječi hvale za Pločane, ali mu je glavni cilj pobjeda bez puno stresa, jer ipak se radi o protivniku koji je dva ranga niže te bi Bijeli na reputaciju trebali dobiti.

„Znamo da smo imali velike uspjehe, iako se sjećamo kakvih smo probleme imali u Ždralovima prošle sezone, bila je teška utakmica. Jadran LP je je još bolji takmac, bit će domaćini motivirani i stoga moramo pripremiti momčad. To je momčad koja zaslužuje drugi rang natjecanja po informacijama koje imamo. Fizički su spremni, igraju vertikalno. Očekuje nas prava utakmica, ispit koji moramo shvatiti ozbiljno. Igrači moraju pokazati kvalitetu“, kazao je Karoglan.

Utakmica počinje u 14 sati (MaxSport1) na igralištu Jadranovo. Sudac je Dario Kulušić, pomagat će mu Goran Perica i Stipe Brajković (svi iz Šibenika). Četvrti sudac je Mateo Erceg iz (Pristeg).

 


Tagovi

Jadran LPHajdukMišo KrstičevićMislav KaroglanMarko LivajaHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti