NK Maribor
NK Maribor

Fenomenalni Tolić zabio i upisao dva asista u dramatičnom Štajerskom derbiju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 22:33

Štajerski derbi ponudio je čak šest golova, ali su Mariborčani dvaput zaostajali, preokrenuli rezultat u svoju korist, ali u 94. minuti ostali bez pobjede

Celje i Maribor su remizirali u uzbudljivoj utakmici slovenskog prvenstva rezultatom 3:3, a glavna zvijezda dvoboja bio je Marko Tolić. Zabio je gol, upisao dvije asistencije, a predvodio i neke od najboljih neiskorištenih šansi Maribora.

Upravo je on uputio prvi udarac gostiju na susretu, ali nije bio pretjerano jak. Celjane je u 25. minuti u vodstvo doveo Aljoša Matko, bivši igrač Maribora, ali do kraja prvog dijela gosti su uzvratili. Ljubičasti su zabili u 44. minuti nakon kornera kojeg je izveo Marko Božić i čiji je ubačaj Marko Tolić prebacio do Maxa Watsona koji zabija za 1:1.

Novu sreću domaćima donio je Aljoša Matko u nastavku, već u 49. minuti. Ipak, Tolić je tu kada ga čovjek treba! Nakon što je propustio priliku u 55. minuti probivši lijevu stranu travnjaka i sjajno naciljavši gol Celjana, četiri minute bioje precizan za 2:2. Martin Milec probio je sve do šesnaesterca po desnoj strani, Matjaž Rozman je loše skrenuo njegov ubačaj, a Marko Tolić pospremio je poklon u mrežu Celja.

>> Tolićeve majstorije pogledajte OVDJE.

Koliko je aktivan bio, Tolić je u 64. zaradio i žuti karton, ali nema problema kada je do kraja susreta još jednom bio koristan. Doveo je Maribor do preokreta kada je u 73. kombinirao na lijevoj strani sa Žanom Vipotnikom koji je na kraju i zabio za 3:2 gostiju. Na žalost po njih, u sudačkoj nadoknadi domaćini su ipak stigli do izjednačenja. Nakon ubačaja Nina Milića iz blizine je zabio Damjan Vuklišević za konačnih 3:3.

Tolić je odigrao 90 minuta, a zamijenio ga je Tine Čuk. Ivan Brnić igrao je do 66. minute, a umjesto njega je ušao Roko Baturina.

Celje je sada treće s 26 bodova, dok je Maribor šesti s 18.

Podsjetimo, Marko je ljetos otišao na jednogodišnju posudbu u Maribor kod trenera Damira Krznara. (eg)




Tagovi

Marko TolićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti