foto: Action Images
foto: Action Images

Fekir tragičar Andaluzijskog derbija, Betis i Sevilla podijelili bodove

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 18:30

VAR pomogao, ali Francuz je prekršio zlatno pravilo.

Odigran je Andaluzijski derbi u 17. kolu španjolske La Lige u kojem su Betis i Sevilla podijelili bodove odigravši 1:1.

Betis je od samog početka bio bolja momčad. Zeleno-bijeli su nametnuli svoj ritam, no unatoč boljoj igri u prvom dijelu nisu uspijevali pronaći put ka mreži protivnika. Najbolje prilike propustili su Fekir u 24. minuti kad je njegov udarac prozujao pored vratnice i Canales u 35. minuti.

Trener gostiju Lopetegui u svlačionici na poluvremenu ostavio je de Jonga i Torresa, a na teren poslao Rakitića i En Nesyrija. Nakon toga Sevilla je postala puno ozbiljnija i konkurentnija momčad, a samo tri minute kasnije stigli su i do pogotka, strijelac je bio Suso.

No, slavlje gostiju nije dugo trajalo, jer je Carlos neoprezno startao u svom kaznenom prostoru te tako dao priliku Betisu s bijele točke da se vrati u igru. Odgovornost je preuzeo Canalaes i sigurno zabio za 1:1.

U 73. minuti Fekir je srušen u kaznenom prostoru, a iako sudac u prvi mah nije želio ni čuti za kazneni udarac, nakon intervencije VAR-a ipak je dosudio penal za goste. Iako je zlatno nogometno pravilo da igrač na kojem je napravljen jedanaesterac istog ne izvodi, Fekir ga je odlučio prekršiti, ali je na kraju požalio jer mu je vratar Bruno obranio penal te pokazat će se sačuvao svojoj momčadi veliki bod u derbiju.

U prvoj utakmici dana Villarreal je na svom stadionu slavio protiv Levantea rezultatom 2:1.


Ostale Vijesti