Action images
Action images

FC Gelsenkirchen Schalke 0-21

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 11:26

Nekada velikan njemačkog nogometa, danas – uz svo dužno poštovanje – kanta za napucavanje

Kad vam netko spomene velikane njemačkog nogometa, sigurno će jedan od klubova na koje ćete pomisliti biti i Schalke 04. Rudari možda nisu u rangu Bayerna i BVB-a, ali su zato odmah jednu stepenicu ispod.

Danas, taj isti velikan proživljava teške dane, a mnogi vjeruju da im se sprema budućnost još jednog velikana koji je sada već treću sezonu zaredom član 2.Bundeslige. Jasno, riječ je o HSV-u.

Ono zbog čega momci iz Gelsenkirchena pune naslovnice nisu njihove odlične igre i sjajne pobjede. Naprotiv, oni su ponovno prva priča u njemačkim medijima zbog jednog nestvarno lošeg niza kojem se ne nazire kraj.

Naime, Rudari su posljednju prvenstvenu pobjedu ostvarili u siječnju. Da budemo precizniji, u posljednjih 21 utakmicu Rudari nisu upisali pobjedu.

Jasno, svaka momčad ima svoje uspone i padove, ali da netko tko u svojim redovima ima igrače kao što su Kabak, Serdar, Harit, Omar, Nastesić, Stambouli, Matondo i Bentaleb ne može do pobjede… To stvarno zvuči nevjerojatno.

Ove sezone, u prvih pet prvenstvenih utakmica, Schalke je upisao četiri poraza i jedan remi. To zvuči, izgleda i je loše, ali još gore od toga je činjenica da ih je u prvom kolu ove sezone Bayern u derbiju koji to već dugo nije ponizio s ogromnih 8:0. Već tada smo mogli vidjeti u kojem smjeru će ići ova sezona nekad moćnog kluba.

Jedini remi ostvarili su u četvrtom kolu, na domaćem terenu, protiv Union Berlina. Da bi stvar bila još 'bolja', ni u toj utakmici nisu bili naročito dobri, a to potvrđuje podatak da je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Rudara bio vratar Ronnow.

Tko zna kako ih spasiti, neka im se slobodno javi, postoji mogućnost da će vas poslušati. Zašto to mislimo? Zato jer teško da mogu biti gorio od toga kakvi su danas. Barem se nadamo da je to tako…


Tagovi

Schalke

Ostale Vijesti