Favoriti uspješni u Kupu: Rijeka na krilima Anasa i pojačanja razbila Lokose, Dinamo minimalan u Puli

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.02.15. | 18:56

Favoriti su bili uspješni u prvim utakmicama četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Nakon što je Hajduk s 3:0 slavio kod četvrtoligaša Vinogradara, pobjede su upisali i Dinamo, Rijeka, te Split.

Dinamo je u Puli naišao na čvrstu Istru 1961, koja se orijentirala isključivo na kontranapade. Dugo su nogometaši Zorana Mamića lomili otpor Puljana, da bi ih konačno slomio Junior Fernandes u 57. minuti. Sjajno ga je pronašao Machado, a Fernandes je pobjegao čuvaru i lobom prebacio istrčalog golmana Drevena. Mogla je najbolja hrvatska momčad i do veće zalihe za uzvrat, no zicera za 2:0 u finišu utakmice promašio je Taravel.

Tri gola prednosti zato je osigurala Rijeka, koja je na Kantridi s 4:1 razbila Lokomotivu. Briljirao je Anas Sharbini kojem Kinezi nude milijune, te zimska pojačanja Matjaža Keka. Jedno od njih, Bradarić, u 18. minuti krasno je proigrao Tomečaka koji je sigurno matirao Zeleniku.

Riječkoj publici na najbolji mogućin način predstavio se i novopridošli albanski napadač Bekim Balaj, koji je u 59. minuti iskoristio grešku gostujuće obrane i nakon dijagonale Samardžića pogodio za 2:0. Treći gol bio je djelo Jugovića u 76. minuti, nakon što je Radošević uzeo loptu, a Sharbini „vanjskom“ proigrao strijelca.

Ubrzo je Lokomotiva smanjila preko Doležala, no točku na 'i' stavila je Rijeka, točnije stoper Lešković, poentiravši u 88. minuti za konačnih 4:1.

Split je pak na svom terenu s 1:0 svladao Zadar. Momčad Igora Štimca u prvom dijelu ostala je s igračem manje (isključen Perić), što je olakšalo domaćinu koji je početkom nastavka pogotkom Mršića došao do minimalne pobjede.

Hrvatski kup, 1. utakmice četvrtfinala:

Vinogradar - Hajduk 0:3 (Kouassi 32', Maglica 67' i 69')
Istra 1961 - Dinamo 0:1 (Junior Fernandes 57')
Rijeka - Lokomotiva 4:1 (Tomečak 18', Balaj 59', Jugović 76', Lešković 88' / Doležal 80')
Split - Zadar 1:0 (Mršić 49')

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatski nogometni kupDinamo ZagrebIstra 1961RijekaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebZadarNK ZadarSplit

Ostale Vijesti