PIXSELL
PIXSELL

Farmaceuti prvi polufinalisti Kupa! U završnici s dva gola slomili jaki otpor Rudeša

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 18:48

Činilo se kao da ćemo u produžetke, a onda se ukazao Pavković...

Slaven Belupo je pronašao lijek za svoje muke nakon 88 minuta igre u Koprivnici svladavši Rudeš 2:0. Prošao je tako domaći sastav u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Na hladnom Apašu, u jako čvrstoj, muškoj, dosta gruboj utakmici nagledali smo se prekida, a na kraju i lijepog prolaska prvoligaškog sastava u fotofinišu. Zanimljivo, iako je najavio da ne voli puno mijenjati, Zekić je na ovaj susret u prvih 11 stavio tek dvojicu startera s Rujevice - Kocijana i golmana Čovića.

Goste je načeo igrač iz vlastitih redova. Nakon što je Benedikt Mioč loptu poslao prema golu, u vlastitu mrežu ju je u 88. minuti preusmjerio Luka Pavković i tako šokirao vlastiti sastav dvije minute prije kraja. Raspala se u tim trenucima obrana gostiju, a potpuno im je nadu potopio Filip Hlevnjak koji je u 90. minuti na asistenciju Roberta Mudražije zabio i za konačnih 2:0 i veliko slavlje Koprivničana.

Ako je suditi po posljednja dva susreta, opet su se probudili Zekićevi momci. Mora se priznati, na ovom su susretu zasluženo slavili, iako je jasno i zašto je Rudeš vodeća momčad drugog razreda domaćeg nogometa. Još u prvom dijelu je u završnici Žuljević imao dvije mrtve prilike i već su tada Podravci mogli na odmor s prednošću. Bila je 42. minuta kada je Krstanović lijepo s centra proigao Žuljevića, ovaj izašao sam pred Kralja, ali mu pokušaj špicom nije prošao ispod gostujućeg vratara nego zapeo njemu u krilu. Samo koji trenutak kasnije isti je igrač Slavena tukao iz slobodnog udarca po golu, ali i ovoga puta 'dao je dite materi'. Ravno u ruke Karla Kralja.

U bitci za polufinale Kupa vidjeli smo i pet žutih kartona, pet na strani gostiju, a tri među domaćim igračima.

SLAVEN BELUPO - RUDEŠ 2:0

Strijelci: 1:0 Pavković ag. (88.), 2:0 Hlevnjak (90.)

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Čović - Hlevnjak, Kocijan (od 46. Božić), Soldo, Martinaga (od 61. Jambor) - Mioč, Marina (od 80. Mudražija), Bašić - Crnac (od 61. Manaj), Krstanović, Žuljević (od 46. Christopoulos).

RUDEŠ (3-4-2-1): Kralj - Campos, Pavković, Pavlek - Shatri, Srbljinović (od 84. Šare), Pasariček (od 72. R. Brajković), Rešetar - Latković (od 84. Laća), Liklin - Gudelj

Žuti kartoni: Čović 65., Jambor 82., Hlevnjak 90+3. (S. Belupo)/ Campos 14., Srbljinović 31., Shatri 45+2., Liklin 50., Pavlek 54. (Rudeš)



Tagovi

Slaven BelupoHrvatski nogometni kupNK Rudeš

Ostale Vijesti