Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Farmaceuti pronašli lijek za prvenstvenu neučinkovitost te nakon 49 dana posta zabili tri komada za tri boda

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 19:39

Odigrana je prva utakmica 16 kola Hrvatske nogometne lige, a u vrlo dobrom dvoboju Hoxha, Mioč i Šakota donijeli su veliku radost koprivničkom sastavu

U prvom dvoboju 16. kola Hrvatske nogometne lige, Slaven Belupo je upisao jako bitnu gostujuću pobjedu kod Lokomotive. Pobijedili su 3-1 i time prekinuli niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede. Posljednji puta tri boda su osvojili 2. listopada na Aldo Drosini, a današnjim trobodom preskočili su Lokomotivu na ljestvici. Bila je to sjajna utakmica u prvom poluvremenu, dok je u nastavku intenzitet igre malo pao. No, gledali smo momčadi koje su težile stvaranju prilika, a rezultat toga je ukupno 30 udaraca, od čega 12 u okvir gola. Na kraju, Farmaceuti su svoje tri najveće prigode pretvorili u zgoditak, dok će domaćin žaliti za dvije velike šanse iz drugog poluvremena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da ćemo gledati vrlo dobru utakmicu, mogli smo naslutiti u prvoj akciji na utakmici. Već u 20. sekundi Goričan je probio po lijevoj strani i uputio loptu prema drugoj vratnici, gdje je za pola koraka zakasnio Šotiček. Uslijedili su odgovori Koprivničana preko Hoxhe i Štrkalja, no bez ozbiljnije opasnosti za domaćeg čuvara mreže.

Gosti su poveli u 14. minuti. Sve je sam napravio Arber Hoxha. Primio je loptu na lijevoj strani, nedaleko aut linije. Ušao je u sredinu, opalio desnicom, a njegov prizeman udarac okrznuo je Branimira Kalaicu i prevario Čavlinu. Bio je to prvi pogodak Slaven Belupa nakon 48 dana prvenstvenog posta. Nanizali su četiri utakmice bez postignutog pogotka, a u međuvremenu su samo jednom zabili Rudešu u Kupu.

Lokomotiva se u igru vratila već 10 minuta kasnije. Leovac je probio po lijevoj strani nakon dobrog proigravanja Tucija, oštro ubacio na vrh peterca, Sušak je jako loše reagirao i nije uspio uhvatiti loptu, a na otpadak je natrčao Marin Šotiček i sa svega dva metra loptu pospremio u mrežu.

Gosti su prednost na svoju stranu vratili u 38. minuti. Liber je napravio dobar dio posla, gurnuo krasnu loptu prema Štrkalju, koji isprve puca vrlo snažno i trese gredu, a odbijenu loptu iz vrlo teške pozicije Benedikt Mioč posprema u mrežu za 2-1 vodstvo Slaven Belupa.

Dvije minute kasnije, Hoxha je još jednom zaprijetio nakon solo akcije. Tukao je vrlo oštro u bliži kut, ali otišlo je iznad grede. S druge strane, zaprijetio je Kalaica, no ishod je bio isti kao i kod prethodne akcije Farmaceuta. Bila je to ujedno i posljednja prijetnja u odličnom prvom poluvremenu.

U nastavak susreta ušlo se s dvije zamjene. Kod domaćih je Mudražija ušao umjesto Bubanje, dok je kod Slavena Caimacov zamijenio Agbekpornua.

Dugo smo čekali na prvu ozbiljniju prigodu u drugom poluvremenu. Tuci je lijepo proigrao Bartoleca koji šalje povratnu loptu u sredinu. Tamo je utrčao i pucao Goričan, Sušak je sjajno obranio, a lopta se odbila od grede ponovno njemu u ruke. Desetak minuta kasnije, ponovno je protagonist Tuci, koji je tukao s ruba 16-erca, ali Sušak je sjajnom paradom spasio goste.

Utakmicu su razvodnile brojne izmjene s obje strane, ali i žuti kartoni. Zaoštrila se igra u nastavku, a samim time pala je i kvaliteta nogometa, koja je bila na daleko nižoj razini nego u prvih 45 minuta. Ferenčina je uveo visoke Međimorca i Hlevnjaka umjesto najisturenijih Štrkalja i Hoxhe, kako bi dodatno učvrstio bedem ispred Suška te neutralizirao duge lopte Lokomotive.

U jeku stihijskih napada domaćih, sjevnula je kontra gostiju koja je otklonila posljednje dvojbe oko pobjednika. Matej Šakota pobjegao je obrani Lokosa u trećoj minuti sudačke nadoknade i lijepo prebacio Čavlinu za veliko slavlje koprivničkog sastava.

Lokomotiva – Slaven Belupo 1-3

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Strijelci: 0-1 Hoxha (14.), 1-1 Šotiček (24.), 1-2 Mioč (38.), 1-3 Šakota (90+3.)

Žuti kartoni: Leovac, Marić (Lokomotiva), Agbekpornu, Lepinjica, Štefulj, Međimorec (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo), pomoćnici: Dominik Benković (Zaprešić), Ivan Janić (Ilok), VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Ivan Matić (Osijek)

Lokomotiva (4-3-3): Čavlina - Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac – Smakaj (70. Krdžalić), Bubanja (46. Mudražija), Marić - Šotiček (82. Krivak), Tuci, Goričan (82. Čop)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Šušak - Bosec, Boras, Božić, Štefulj – Agbekpornu (46. Caimacov), Lepinjica – Liber (76. Šakota), Mioč, Hoxha (85. Međimorec) – Štrkalj (90+2. Hlevnjak)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoLokomotiva ZagrebNK LokomotivaArber HoxhaMarin ŠotičekBenedik Mioč

Ostale Vijesti